woensdag 31 oktober 2012

Superfood Havermout

Wat is Superfood?                              

Superfoods zijn 100% natuurlijke voedingsmiddelen die ontzettend goed voor de gezondheid zijn en die echt aan te raden zijn om je altijd gezond, fit en vitaal te voelen.

Het zijn de beste voedingsmiddelen die je maar kunt eten. 
Ze bevatten veel vitamines en mineralen en nuttige voedingsstoffen en zijn altijd onbewerkt.
Superfoods zijn o.a.:

Haver(mout), Granen, Lijnzaad, Bosbessen, Wilde zalm, Sinaasappelen,   Spinazie, Soja en Tofu, Noten, Yoghurt, Peulvruchten,  Pompoen, Groene thee, Broccoli en Tomaten, Frambozen.

Zorg dat je elke dag minstens één van deze voedingsmiddelen op het menu hebt staan voor een goede gezondheid.


Vandaag bespreken we Superfood Havermout!

De havermout die hier bedoeld wordt, zijn niet de havermoutvlokken waar je 's morgens even snel een bordje pap mee maakt. Wat hier bedoeld wordt, is de échte, rauwe, havermout.






Nu je weet hoe het eruit ziet, is het ook makkelijker te vinden bij o.a. Aveve, De Tuinen, Reformzaken en Natuurvoedingswinkels. De prijs ligt voor 500 gr tussen de 2 en 3 euro.

Havermout bevat gluten en is daardoor niet geschikt voor een glutenvrij dieet. Er zijn nu echter ook Quinoa vlokken te koop. Deze soort havermout is glutenvrij, maar ook een flink stuk duurder (bij De Tuinen: € 3,99 voor ca. 300 gr.).
Havermout is een voedingsmiddel dat rijk is aan vitamine B1, B11, fosfor, kalium, ijzer, zink en magnesium. Verder is het rijk aan vezels waardoor het dus langzaam verteert. Mensen die regelmatig havermout eten, vertonen lagere pieken in hun bloedsuikerspiegel.
De grote hoeveelheid vezels levert tevens een positieve bijdrage aan de darmwerking. Ook verlaagt het regelmatig eten havermout (in combinatie met andere gezonde voeding) het slechte cholesterolgehalte.
Havermout verbrandt langzaam en de vezels absorberen veel water waardoor je langer een vol gevoel hebt. Je lichaam wordt langdurig van energie voorzien waardoor je minder snel grijpt naar snoep of koekjes.

Als je er geen snelle pap van kunt maken, wat kun je er dan wel mee? Kijk bij Recepten met Superfood Havermout! Op de receptenpagina staan ook nog een aantal recepten met havermout. Check it out!

Geen opmerkingen: