"Bakker, heeft u worteltjestaart?"
Eh...jahaa!
"Lekker hè?!"
Want het IS lekker. En het is ook nog gezond, deze veganproof worteltjes cake. Het is een cake en geen taart. Het verschil is dat cake wat vaster is dan taart en door het volkoren tarwemeel is deze cake vrij vast van structuur; vaster dan een cake met bloem, boter en eieren. Maar...dat mag de om -6 uur- smorgens- opstaan- om- deze- overheerlijke-en-gezónde- cake- bakken-pret niet drukken.
Wat heb je nodig voor deze cake:
75 gr noten (walnoten, hazelnoten, cashewnoten, etc.) gekneusd in de vijzel/keukenmachine
60 gr gedroogd fruit (dadels, abrikozen, vijgen, etc., maar geen rozijnen) in stukjes
30 gr rozijnen
150 gr. volkoren meel
100 gr. volkoren bloem
1 zakje bakpoeder (16gr)
2 tl koekkruiden
2 tl kaneel
30 gr geraspte kokos
3 overrijpe bananen (lees hier meer over bananen)
120 ml (soja) yoghurt naturel
120 gr appelmoes
1 el agave siroop of honing
event. 2 gr stevia
en....300 gr wortels geschild en geraspt (of in stukjes gesneden als je rasp is verdwenen en je keukenmachine naar de haaien...ahum).
Je kunt winterwortels gebruiken, maar natuurlijk ook de zoetere waspenen. Aangezien kinderen een voorkeur hebben voor zoet, heb ik gekozen voor de waspenen ;-).
En zo maak je het:
Zet de oven op 180 ºC.
Doe alle melen, poeders, kruiden, kokos, noten bij elkaar in een grote kom en meng.
Als je een blender hebt, blend dan de volgende ingrediënten en doe ze in een kom. Heb je alleen een mixer of zelfs dat niet, meng dan het gedroogde fruit, de bananen, de yoghurt, de appelmoes, de agave siroop/honing, eventueel de stevia en de worteltjes. Blend, mix of roer met een lepel alles door elkaar.
Voeg nu het wortelmengsel bij het meelmengsel en meng goed door elkaar. Het wordt een vaste brei. Als het te droog is naar je zin, kun je ca 20 ml (soja)melk toevoegen.
Lepel het over in een ingevette bakvorm en zet ca. 45 minuten in de oven.
Sommige mensen vinden een topping op de worteltjescake erg lekker. Meestal zijn deze erg vet suikerrijk. De volgende topping is een frisse variant met veel minder kcal en veel, veel gezondere ingrediënten, maar helaas niet veganproof:
1 bakje light roomkaas naturel
sap van 1 citroen
1 el honing
Meng alles doorelkaar en spatel op de cake.
Gezonde voeding versterkt je immuunsysteem en je algehele gezondheid. Bovendien is het een boost voor je uiterlijk. Mijn hart gaat uit naar gezonde voeding, waarbij ik veel werk met fruit en groenten; lekker veel kleur op je bord! Deze passie wil ik graag met je delen. Santé!
zaterdag 17 mei 2014
Super Gezonde Carrots Cake
gewicht, afvallen, gezond eten, gezonde voeding.
carrots cake,
gezonde tussendoortjes,
gezonder bakken,
met noten.,
vegan friendly.,
veganproof,
worteltjestaart,
zonder eieren,
zonder suiker,
zonder vet
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten