woensdag 4 juni 2014

Glutenvrije Muffins die ook nog Suikervrij zijn!

Voor iemand die ik ken van een sociaal netwerk - zij kan nauwelijks iets lekkers bakken vanwege allergische reacties op gangbare bakproducten - heb ik het volgende recept aangepast voor overheerlijke muffins die lekker zijn als ontbijt, maar zeker ook geschikt als tussendoortje of als onderdeel van een High Tea!

Aangepast van Focus on Foodies.


Dit heb je nodig:

225 gram rijstbloem
30 gram appelmoes zonder suiker*
25 gram rijststroop of speltstroop
1 overrijpe banaan**
150 ml sojamelk of lactosevrije melk
2 theelepels natriumbicarbonaat (dit is glutenvrij bakpoeder)

* Klik hier voor een recept om zelf suikervrije appelmoes te maken.
** Als je geen banaan mag eten, kun je ook 1 el lijnzaad mengen met 3 el heet water. Laat dit 10 minuutjes staan en meng het dan met de appelmoes.

Zo maak je het:

Warm de oven voor op 175 graden.
Meng de rijstbloem met de natriumbicarbonaat.
Doe de appelmoes, de banaan***, de rijststroop en de sojamelk in een blender en mix alles tot een smeuiige massa.
Voeg het mengsel bij de bloem en meng goed door.
Vet een muffinvorm met 6 vormpjes in met koolzaadolie of olijfolie, of zet er papieren cupcakehouders in.
Vul de vormpjes met het deeg. Zet ca. 15-18 minuten in de oven. Prik met een sateprikker om te kijken of de muffins goed zijn; als er nog van alles aan de prikker kleeft; zet het dan nog een paar minuten terug in de oven.

*** Lees hier meer over bananen...

Geen opmerkingen: