Dit heb je nodig:
130 gr volkoren tarwemeel
30 gr havermoutvlokken (de echte havermout, dus niet de instant-versie)
2 tl bakpoeder
snufje zout
1 el koek- en speculaaskruiden
max. 1 tl chilipoeder (echt niet méér hoor, want je proeft het heel goed!)
3 gr stevia (zoetstof)
100 gr appelmoes
2 el stroop, opgelost in 1 el heet water
2 nectarines geschild en in kleine stukjes
Zo maak je ca. 8 muffins:
Verwarm de oven voor op 175 º.
Zet in een muffinvorm papieren vormpjes of gebruik de handige siliconen vormpjes.
Meng de droge ingredienten door elkaar.
Roer de stroop door de appelmoes en voeg toe aan het bloem mengsel.
Voeg de stukjes nectarine toe.
Vul de vormpjes tot net onder de rand.
Bak 20 minuutjes in het midden van de oven. Een satéprikker moet er droog uitkomen, anders zijn ze nog niet helemaal gaar.
Laat 5 minuutjes afkoelen in de vorm.
Je kunt ze invriezen (zonder siliconenvorm) en als je ze nodig hebt 30 seconden opwarmen in de magnetron ;-).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten