dinsdag 1 juli 2014

Banana Coconut Cookies

In onze ijskast liggen 6 bruine bananen. Oja? Ja. Want het is niet smakelijk als de bananen erg rijp liggen te worden in de fruitmand en niemand ze nog wil eten behalve de fruitvliegjes...Ik had nog de ijdele hoop dat toch iemand een banaan zou kiezen als portie fruit zodra hij of zij de ijskast zou openen, maar helaas. De bananen krijgen nu dus een andere bestemming: Banaan Kokos Koekjes! Yay!
 
Deze heerlijke, gezondere koekjes met veel vitamines, mineralen en vezels, kunnen prima dienen als ontbijt, als lunch, als 10-uurtje, voor na het sporten, tijdens het uitlaten van je hond, als avond-snack of als traktatie in het weekend, als uitdeelsnack op je werk, als onderdeel van een picknick, na schooltijd als je hongerige kids vragen of het eten nog niet klaar is, en...ze kunnen in de vriezer tot later gebruik!
 
Wat heb je nodig voor ca. 30 stuks van deze gezonde, exotische Banana Coconut Schepsels?
 
300 gr Havermout (omdat we alle 6 de bananen tegelijk opmaken. Deel het hele recept door 2-en of 3-en als je minder wilt maken, of natuurlijk geen 6 overrijpe bananen hebt...)
Bananen heel erg rijp en gepureerd
100 gr rauwe noten en zaden, gehakt
60 gram Kokosvezel
30 gr Agavesiroop of honing
 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Prak de bananen. Dit gaat goed met een vork, maar kan ook in de blender.
.
Doe de geprakte bananen in een kom en roer er de havermout, kokosvezels, noten en de agavesiroop doorheen.

Maak balletjes en duw deze plat.
Leg ze op de bakplaat.
Bak ze ca. 20 minuten.
Mjam!

Lees hier meer over havermout.
Lees hier meer over bananen.

Geen opmerkingen: