donderdag 10 juli 2014

Gezondere Cake met Lavendel!

Overal waar je in deze tijd kijkt staat lavendel! Momenteel staat er een grote pan met water op het vuur  met lavendelblaadjes waar ik lavendel-odeur van ga maken. Het huis geurt nu al heerlijk naar lavendel. Ik hoef de eerste dagen geen wierook aan te steken.


Een heerlijk rustgevend water voor bij het laatste spoelwater van de wasmachine, voor in je badwater, als haarspoeling, voor in je schoonmaakwater. Je hoeft dan alleen het gekookte water te zeven.



Van de blaadjes kun je zakjes maken voor tussen je ondergoed of gewoon om lekker op te hangen, of olie ervan maken, of azijn en je kunt er...cake van maken! Lavendelcake dus :-).

Dit heb je nodig voor een heerlijke Lavendelcake:

100 gr volkoren meel
125 gr volkoren bloem
1 zakje bakpoeder
1 el koekkruiden

3 overrijpe bananen
70 gr appelmoes
1 el heel lijnzaad met 3 el heet water.
eventueel een scheutje sojamelk

2 el honing
2 el Lavendelblaadjes

En zo maak je het:

Zet de de oven op 175 ºC.
Doe het hete water bij het lijnzaad en laat even staan.
Prak de bananen, hier voeg hierbij de appelmoes en de honing.
Roer nu het lijnzaad erdoor.
Voeg het meel, de bloem, de bakpoeder, koekkruiden en de lavendelblaadjes toe en roer alles goed door elkaar. Als het niet smeuïg genoeg, is voeg dan een scheutje (soja)melk toe.
Bekleed een kleine bakvorm met papier.
Schep het mengsel erin bak ca. 45 minuten.

Mjam!


Geen opmerkingen: