zaterdag 2 februari 2013

Valentine my Valentine!


Valentijnsdag is weer in aantocht. Ondanks de commerciële gekte die Valentijnsdag met zich meebrengt, vind ik de oorsprong wel erg romantisch en daarom vind ik het ook zo leuk om mijn man en kinderen die dag te verwennen met kleine eetbare kadootjes die lekker én gezonder zijn.


De oorsprong van Valentijnsdag:

De Heilige Valentijn was een priester in de 3e eeuw na Christus. In het geheim trouwde hij soldaten van het Romeinse leger. Toen de keizer dat hoorde, werd hij woest. Trouwen was tegen de regels van het soldatenleven; het zou de vechtlust negatief beïnvloeden! 
Valentijn werd gevangen genomen en in de gevangenis werd hij verliefd op Julia, de dochter van de cipier. Hij schreef haar gepassioneerde liefdesbrieven en ondertekende die met 'Van je Valentijn'. Op 14 februari in het jaar 268 werd Valentijn ter dood veroordeeld. Nu, eeuwen later, schrijven we elkaar nog steeds lieve briefjes en kaartjes op die dag. En als je bedenkt dat iederéén het leuk vind om post te ontvangen, dan is Valentijnsdag toch het sublieme moment om andere mensen om je heen ook een kaartje te sturen of één van je zelfgemaakte baksels te geven...


Ideeën om te maken op Valentijnsdag voor je lief; 
gezond en toch lekker:
Hartjesbonbons:


Smelt 100 gr 72% chocolade 3-4 x 30 seconden in de magnetron. (lees hier waarom je beter 72% chocolade dan melkchocolade kunt gebruiken). Tussendoor goed roeren, anders verbrandt de chocola.

Ik heb zo'n leuke mal gekocht bij de Action met kleine hartjes. Deze zijn ideaal als bonbon-vorm. Maar je kunt ook een plastic doosje nemen waar eieren in gezeten hebben (dan heb je wel 200 gr 72% chocolade nodig). 

Giet in elk hartje of eihoudertje een lepeltje 72%chocolade. Doe hier kleine stukjes noot, kleine stukjes toffee, gedroogd fruit, sprinklers, cocos, of iets anders in waarvan je weet dat je schattebout(en) het lekker vind(en).

Lepel nu de rest van de chocolade in de hartjes of eihoudertjes en zet een uurtje in de koelkast. 
Nu kun je ze er zo uithalen, opsmikkelen of leuk inpakken in cellofaan en kado geven. 


                                Onder: de bonbonnetjes (zowel melk als puur) met noten.
                                Boven: gedroogde abrikozen en in dit geval dadels (bij gebrek aan vijgen) 
                                           beide met chocolade en gecrushte noten. 
                                           (zie voor bereiding deze link)


Voor andere leuke, lekkere en toch gezondere ideeën klik je op de onderstaande links.

1. gezondere-chocolade-repen (gewoon....heerlijk!)
2. 72%-cacao-chocolade-met-sprinklers (favoriet van het onverwachte bezoek)
3. te-heerlijke-zelfgemaakte-pindakaas-chocolade-koeken (mijn favoriet)
4. chocolade-courgette-koekjes (favoriet van mijn kinderen)
5. vetvrije-speculaas-peren-muffins (eigenlijk voor Sinterklaas, maar door het jaar heen ook heerlijk! favoriet van mijn man overigens)



Bij de wegsite van De Vrolijke Engel verkopen ze van die leuke engelconfetti! Deze strooi ik in het rond waar ik voel dat het nodig is. Leuk om een kadootje mee te versieren! Ze hebben goud, zilver en opaal. Prijs: € 3,30 met heeeeel veel engeltjes!

Bij www.jazua.nl verkopen ze engeltjes van echt edelsteen voor slechts € 7,50. Deze zijn echt schattig en zo ontzettend leuk om kado te geven (en te krijgen). Ze zijn 2,5 tot 3 cm groot en een echte eye-catcher aan een kettinkje, aan je portemonnee of je mobieltje. Rozekwarts staat voor liefde en troost overigens ;-).



Let your love flow en...
Alvast een Fijne Valentijnsdag!




Geen opmerkingen: