donderdag 7 februari 2013

Kaas-Appel Toast met Tomatensalade

Deze kaas-appeltoast is ideaal als lunch, heerlijk van smaak en gezonder dan een gewone tostie. En dat komt niet alleen door de appel! De tomatensalade zorgt voor een frisse touch.

Nodig voor 4  personen:

1 volkoren stokbrood
2 appels
3 eetl. citroensap
125 g blauwschimmelkaas (bijv. Danish blue of gorgonzola)
1 theel. mosterd
25 g halvarine
2 eetl. gehakte walnoten of hazelnoten


Zo maak je het:

Snijd het brood in vieren en open. Schil de appel, boor de klokhuizen eruit en snijd de vruchten in 8 ringen. Besprenkel ze met 2 eetl. citroensap. Meng de kaas met 1 eetl. citroensap en mosterd. Besmeer het brood met halvarine, leg de appelringen erop, verdeel het kaasmengsel en de walnoten of hazelnoten erover. Schuif het brood onder een hete grill totdat de kaas licht gesmolten is. Serveer er de tomatensalade bij.


Tomatensalade:

4, ½ krop ijsbergsla fijn gesneden, 1 ui, peper, 1-2 el olijfolie, azijn, bieslook, peterselie.

Snijd de tomaten in plakjes en leg die op een met de sla bedekte schaal. Hierop flinterdunne uiringen leggen, en sprenkel de met peper en azijn vermengde olie over de salade. Strooi er fijngehakte peterselie en bieslook over.

Geen opmerkingen: