zaterdag 26 juli 2014

Overheerlijke Gezondere Chocolat Crunch Cookies met verse Frambozen! Of eigenlijk Framblijen!

Vanavond vieren we feest! Ik ben geslaagd voor de vervolgopleiding Gewichtsconsulente - Coaching en Begeleiding van Kinderen. Een hele mijlpaal. Het was heerlijk weer vandaag, dus we aten gezellig buiten.

Ik had verse frambozen gekocht als nagerecht, maar we kregen spontaan 2 extra eters, en ik wilde toch een fatsoenlijk toetje serveren op deze feestelijke dag, dus maakte ik deze overheerlijke, heel erg lekkere, niet uitziende maar hartstikke yummie Gezondere Chocolade Crunch Koekjes voor erbij. Met Frambozen. Eh...FramBLIJen!  Want van Frambozen wordt je blij.

Klik hier voor meer info over dit supergezonde vol anti-oxidanten zittende superfood!

Aangepast van All Recipes



Dit heb je nodig voor 16 stuks:

2 el cacao poeder       
50 gr gedroogd fruit in kleine stukjes           
100 gr havermoutvlokken           
1 overrijpe banaan (klik hier voor meer over overrijpe bananen)
1 el lijnzaad in 3 el heet water           
1/2 zakje bakpoeder            
event. 20 gr 72% chocolade in kleine stukjes (klik hier voor meer info over 72% chocolade)


Zo maak je het:

Zet de oven op 175 ºC.
Meng het lijnzaad met het hete water en laat enkele minuten staan.
Doe havermout met het bakpoeder en de cacao in een kom en roer doorelkaar.
Doe de banaan in de blender en voeg het gedroogde fruit toe en het lijnzaad. Mix alles door elkaar.
Voeg het bananenmengsel bij het havermoutmengsel en roer het met de chocolade goed door.
Maak 16 hoopjes op een bakpapier bekleedde bakplaat en zet ca. 20-25 minuten in de oven.
Serveer met heerlijk verse frambozen, die nu volop verkrijgbaar zijn!

Smakelijk Feesten!

Aandacht voor Voeding - De Appelboom
Vivian Dassen

Geen opmerkingen: