zaterdag 13 september 2014

Frozz & Oodlz

Vandaag ben ik met mijn dochter van veertien naar de stad geweest om nieuwe kleding voor haar te kopen. Met haar shoppen in Maastricht heeft één groot voordeel: ze weet precies wat ze wil. Geen gedoe, geen gezeur; dit wil ze en voor de rest is het Duh en Boeje. Een verfrissende persoonlijkheid.

Toen we een aantal winkels hadden bezocht had ze trek in een  (beloofd) ijsje. Wij eten alleen ijs bij Frozz. Niet dat we vaak ijs eten, maar áls we dat doen, dan bij Frozz. Bij Frozz kun je namelijk je eigen yoghurt ijsje samenstellen; met fruit!



Een klein bakje yoghurtijs (de smaak verandert elk seizoen; tot volgende week is het nog blauwe bessen, daarna perzik!) bevat 100 kcal. Als je gezondere toppings besteld (fruit dus), dan zul je niet veel hoger uitkomen. Mijn tienerdochter weet dat een uitstapje met haar moeder geldt als een uitzondering en dat ze dan van mij iets extra's mag uitkiezen. Dat deed ze dus met volle overtuiging:



Wat ook al een tijd verkrijgbaar is daar zijn Oodlz. Dat is een overheerlijke soep met noodles, maar dan heel, heel goed gevuld. Delicious Noodles :-). Om dit te krijgen, is het de bedoeling dat je eerst een aantal keuzes maakt... Gelukkig zijn de mensen die er werken geduldig en vriendelijk.



De eerste keuze die je maakt is de grootte van deze overheerlijke, verser dan verse, goed gevulde bouillonsoep. Small is 0,5L, regular is 1L (prijzen tussen € 5 en € 10).

Als tweede kies je het soort bouillon. Momenteel is er kippenbouillon of veggie bouillon. Uit betrouwbare bron heb ik echter vernomen dat er straks twee soorten veggie bouillons komen en dat de kippenbouillon verdwijnt (yay!).  De bouillon wordt er trouwens pas vlak voor de toppings - zie verderop wat dat zijn - toegevoegd.



Vervolgens....de oodlz; rice noodles, egg noodles, buckwheat noodles of udon noodles.
Bij het maken van deze keuze kun je rekening houden met de kcal en winnen de udon noodles met het minste aantal.

Volgende keuze; wat wil je erin aan eiwitten? Garnalen, biefstuk, kip, tofu of ei? De beurt is nu aan de groenten; heerlijke gezonde groene bladgroenten, taugé of champignons. Al het bovenstaande zit nu in het bakje van je keuze, en nu wordt de gloeiende bouillon pas toegevoegd.



Mmm...dat ziet er al heerlijk gezond uit en zo ruikt het ook. Maar we zijn er nog niet, want we mogen ook nog toppings uitkiezen. Wat dacht je van lente uitje, koriander, en selderij. Wat lime-sap of sjallotjes? Of knoflook, gebakken uitjes, red hot chili pepper,  sambal?

Ahhh...nog nooit zo'n heerlijke verse soep uit een winkel gehad die wordt bereid waar je bij staat. Check oodlz.nl Absulute aanrader als je stevige trek hebt!

Frozz & Oodlz for me and my girl!



Geen opmerkingen: