zaterdag 25 juli 2015

Muffins a la Pomme de Terre

Oftewel Aardappelmuffins!

Gekookte aardappelen op je bord. In Nederland eten we veel aardappelen met z'n allen. Vaak gekookt of gebakken in de frituurpan.
Voor wie eens iets anders wil, iets leuks op je bord, waar ook de kinderen dol op zijn en wat meteen voedzaam is; aardappelmuffins.

In de winkel zijn kant en klare pakketten te krijgen voor aardappelmuffins. Dat gaan we natuurlijk niet gebruiken. We maken ze zelf van lekkere kruimige aardappelen. Ook laten we de creme fraiche achterwege en kiezen we voor cottage cheese!




Wat heb je nodig (voor 8 stuks):

ca. 500 gram aardappelen
50 gram geraspte kaas
1 potje cottage cheese (200 gr)
peper en zout
tijm
basilicum
eventueel een teentje knoflook

Hoe maak je deze goddelijke schepsels:

Zet de oven op 200 ºC.
Schil en rasp de aardappelen.
Knijp het vocht er zo veel mogelijk uit.
Doe ze in een kom en voeg de cottage cheese erbij.
Voeg nu 3/4 van de kaas toe en meng alles goed door elkaar.
Schud het peper en zout naar smaak erbij.
Lekker wat tijm en basilicum erdoor.
Voor een geraffineerde smaak kun je er een teentje knoflook boven uitpersen.
Weer goed roeren.
Vet de muffinvormpjes in met bv olijfolie.
Vul ze met het mengsel.
Strooi over elke muffin een beetje van de rest van de kaas.
35 minuten in de oven.
Klaar!
Je kunt ze er goed uitlepelen met siliconen spatels. ;-)

 

Geen opmerkingen: