donderdag 5 november 2015

2-2 Maan in Ram; Pittige Chili van Kikkererwten met Pompoenpartjes

Het is Deze Chili heb ik gisteren gemaakt en is een dag later nog lekkerder, omdat alle smaken lekker hebben kunnen blenden.
Met alleen verse groenten is dit een heerlijke Chili voor een dag zonder vlees of vis, maar boordevol gezonde eiwitten.



Wat heb je nodig voor al dit lekkers:

Voor de pompoenpartjes:
1/4 pompoen van zaadlijsten ontdaan en in partjes (de rest van de pompoen eten we morgen)
Zet de oven op 150ºC en leg de pompoen 45 minuten op een met zilverpapier beklede bakplaat.

Ondertussen, voor de Chili:

1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, klein gesneden of geperst
1 rode ui, gesnipperd
2 wortels, geschild en in schijfjes
1/2 spier prei, gewassen en in ringen
3 tomaten, in blokjes
1 blik kikkererwten
1 tl rozemarijn
1 tl tijm
1/2 tl chili poeder
1 tl paprika poeder
1/2 tl kerrie
een snufje zeezout
wat water

Hoe maak je dit:

Fruit de uien in de olijfolie en voeg knoflook, de wortels, de prei en de tomaten toe.
Was de kikkererwten onder de kraan en voeg toe aan het mengsel.
Strooi de kruiden en specerijen eroverheen en roer goed door.
Voeg wat water toe zodat je een lekkere saus krijgt.
Laat dit 15 minuutjes stoven.
Voeg nog eventueel wat water toe voor een smeuiig geheel.
Proef of de Chili nog wat nodig heeft van kruiden of specerijen, zo niet; Smakelijk eten!

 

Geen opmerkingen: