woensdag 6 januari 2016

Pure Verwarmende Courgette Soep met Gember, Kaneel en Komijn!

Gisteravond was ik bij een proefles Tai Chi. Een bewegingskunst waar ik graag iets meer over wil vertellen in een volgend bericht. Het was een leuke sfeer en een gezellig groepje en de leraar was ook aardig. Ik heb me inmiddels ingeschreven.

In ieder geval, na de les stonden we nog wat te praten en het onderwerp was...voeding! Nou laat dat nou net mijn aandacht hebben. We kwamen te vertellen over verwarmde voeding, omdat ik het vaak koud heb. Als ik tenminste die dag geen opvliegers heb ☺. De leraar vertelde dat ik 's morgens warme kippensoep kon eten, 6-8 uur getrokken van een hele kip met bot en al. Er werd ook gezegd dat ik 's morgens zelfgemaakte gemberthee kon drinken.

Eenmaal thuis werkten mijn radertjes als 6 reuzenraden bij elkaar en vannacht ging het zelfs door. Ik sliep voor geen meter, kreeg de ene opvlieger na de andere en dacht de hele tijd aan alle dingen die ik nog wilde doen op mijn vrije dag vandaag. Geen idee waar dit mee te maken had; of het nou het Oil Pulling was waar ik vorige week mee ben begonnen, of de Tai Chi les, of gewoon de overgang, ik weet het niet.

Uiteindelijk ben ik toch maar opgestaan en ben de keuken in gegaan. Ik maakte geen kippensoep. En ook geen gemberthee. Maar wel een overheerlijke pure courgette soep met verse gember, kaneelpoeder, komijn en  een snufje zeezout en chilipoeder. En of dat warmt!

Courgette levert slechts 16 kcal per 100 gr, bevat veel water en daarnaast vitamine A, C en calcium (calcium is goed voor je haar, je botten en je nagels). Gember bevat calcium, vitamine C en magnesium (magnesium is goed voor je vochthuishouding en je spieren).



Wat heb je nodig voor 1 kop van deze lekkere gezonde soep:

1 courgette in blokjes
1 stukje gember van 2,5 cm kleingesneden
1 lente uitje, kleingesneden
1 teentje knoflook, geperst of geplet in de vijzel
1 tl kaneel
1/4 tl komijn
mespuntje zeezout
mespuntje chili
1 tl olijfolie

Hoe maak je dit:

Giet de olijfolie in een pan en voeg de ui, gember, knoflook toe.
Bak glazig en haal de pan van het vuur.
Voeg de specerijen toe en het zout en roer goed door het gember mengsel.
Doe de courgette in een pan en voeg een weinig water toe; de courgette hoeft niet onder te staan.
Breng aan de kook en voeg het gembermengsel toe.
Laat een kwartier koken.
Zet de staafmixer erin of doe alles in de blender en mix zo lang tot je een romig geheel krijgt.
Lekker met een volkoren rijstwafel!
 

Geen opmerkingen: