Ingrediënten
· 300 g volkoren macaroni
· 4 eetlepels olijfolie
· 2 tenen knoflook, in plakjes
· 500 g broccoli, in roosjes
· 1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
· 1 pot geroosterde paprika's (465 g), uitgelekt
· 1 eetlepel paprikapoeder
· 200 g hüttenkäse
Bereiden, de dag ervoor of 's ochtends:
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de knoflook en de broccoli 2 minuten.
- Voeg 2-3 eetlepels water en de Italiaanse kruiden toe en roerbak nog 3-4 minuten.
- Pureer de paprika's met de paprikapoeder tot een gladde saus. Verdun de saus met een beetje kookvocht van de pasta.
- Giet de pasta af en roer de paprikasaus erdoor.
- Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
- Doe de pasta in een ovenschaal, verdeel de broccoli erover en schep hierop de hüttenkäse. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Zet in de koelkast.
- Bereiden als je 's avonds thuis komt:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schuif het schaaltje in de oven en laat de pasta in 15-20 minuten door en door heet worden.
Bevat
|
Energie 485 kcal- Eiwit 20 g- Vet 19 g- Koolhydraten 59 g (pp)
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten