maandag 9 september 2013

Notengehakt met Lijnzaad

Noten en Lijnzaad zijn de Superfoods van september bij De Appelboom. Klik hier als je meer over Superfoods;  Noten en Lijnzaad wilt lezen.

Dit recept is een eigen knutselwerkje, met veel plantaardige eiwitten en ook veel vitamines, mineralen en gezonde vetten!





Je hebt nodig voor ca. 12 kleine balletjes:
1/2 verpakking (125 gr) vers vegetarisch gehakt
30 gr gemengde rauwe noten
1 el lijnzaad of 1 vrije uitloop ei
een blender

Zo maak je dit:
Als je in plaats van het ei lijnzaad wilt gebruiken, zet dan het lijnzaad te weken in 3 el heet water.
Doe de noten in de blender en blend voor 1/2  minuutje tot alle noten klein gemalen zijn.
Voeg het vegetarische gehakt toe en blend weer tot alle nootjes door het gehakt zitten.
Voeg nu het geweekte lijnzaad (met het vocht) of het ei toe en meng weer in de blender.
Het gehakt is nu smeuiig genoeg om er balletjes van te draaien.

Wat kun je met deze balletjes:
* in je eigengemaakte (paddenstoelen)soep mee koken
* bakken op de bakplaat (zonder olie); voorzichtig omkeren
* bakken in een grillpan (zonder olie); voorzichtig omkeren
* bakken met wat olijfolie voor in je spaghetti saus
* er 4 grote ballen van maken, bakken en eten met sla, komkommer, tomaat etc. met een volkoren broodje (als hamburger)
* gebakken als tapas serveren
* ze plat maken, bakken en dan zijn ze lekker als broodbeleg

Eet smakelijk!

Vivian Dassen
De Appelboom

Geen opmerkingen: