zondag 15 september 2013

Veganistische Walnotenpesto

Dit is een lekkere saus met veel gezonde vitamines, mineralen en gezondere vetten. De walnoten zorgen voor een heerlijke smaak, veel lekkerder dan gewone (zelfgemaakte) pesto en niet te vergelijken met de kant-en-klare versies van pesto.
Heerlijk bij een bruschetta, door de spaghetti, tagliatelle of gnocci, of op hartige pannenkoeken. Lekker als alternatief broodsmeersel met sla, komkommer en tomaat.



















Dit heb je nodig:

20-30 gr edelgistvlokken (dit is een kaasvervanger verkrijgbaar in de natuurvoedingwinkel. Onderaan dit blogbericht lees je meer over edelgistvlokken).
1-2 teentjes knoflook, gepeld en in stukjes
blaadjes van 1 bosje basilicum
60 gr walnoten
60 ml olijfolie of walnotenolie
beetje zeezout
versgemalen peper



Zo maak je deze pesto:

Verhit een droge koekenpan en rooster de walnoten voor ongeveer 3 minuten.
Doe de basilicum met de walnoten en de knoflook in de blender en pulseer een paar keer. Voeg nu de olie toe en blend tot een grove pesto.
Breng op smaak met het zeezout, de peper en de edelgistvlokken.

Groetjes,

De Appelboom
Vivian Dassen







Geen opmerkingen: