zondag 12 januari 2014

Romige Paprika-groentesoep zonder room

Paprika's zijn gezond en zowel rauw als gestoomd of gebakken een heerlijkheid om te eten. Ze zitten vol vitamine C en je kunt er veel verschillende gerechten mee maken.
Dit keer maken we romige paprika-groentesoep. Maar dan zonder room!

Dit heb je nodig:
3 paprika's, maakt niet uit welke kleuren, klein gesneden
3 tomaten, ontveld (zie kookvideo onderaan) of 1 blik gepelde tomaten
1 dikke winterwortel en dunne schijfjes
1 bataat (rode aardappel) in kleine blokjes
1 teentje knoflook gepeld en in kleine stukjes
1 L water
2 groente bouillonblokjes
1 el olijfolie





Zo maak je het:
Warm de olijfolie in een soeppan en voeg de knoflook, paprika's en de wortel toe. Regelmatig roeren. Na 5 minuutjes voeg je de ontvelde tomaten (zie kookvideo hier beneden), de bataat, het water en de bouillonblokjes toe.
Breng aan de kook en laat 20-30 minuten pruttelen.
Zet de staafmixer in de pan en mix tot alles mooi geblend is en je een romige soep krijgt.
Heerlijk met deze heerlijke zelfgemaakte volkoren focaccia !

Kookvideo:



Smakelijk gezond eten!
Groetjes,

Vivian Dassen
Gewichtsconsulente De Appelboom

Geen opmerkingen: