Vandaag aandacht voor een gebakken eitje op Spaanse wijze.
Dit heb je nodig:
1 el olijfolie, eventueel met oregano kruiden
1 rode ui, gesnipperd
1 gele paprika in blokjes
3 teentjes knoflook, gesnipperd of geperst
400 gr roma tomaten in stukjes - gewoon met velletje en zaadjes (deze tomaten MOET je proeven als je een keer in Spanje bent...superheerlijk van smaak!)
300 gr gewassen spinazie
8 vrije uitloop eieren (onderaan dit blog meer info over eieren en hun codes).
100 gr feta
1 tl chili poeder
Zo maak je het:
Verhit de olie in een pan.
Voeg de ui en de knoflook toe. Laat even bakken.
Voeg de paprika toe en de tomaten. Smoor een minuut of 10.
Voeg hand voor hand de spinazie toe.
Schep alles in een ovenschaal, maak 8 kuiltjes, breek de eitjes een voor een boven de kuiltjes.
Kruimel de feta kaas erboven.
Zet ca. 10 minuten in de oven tot de eitjes helemaal gaar zijn en de feta kaas lekker zacht.
Comida Sana y
Comer con Gusto!
(Smakelijk en gezond eten!)
Eieren en hun code
Op elk ei in Europa hoort een code te staan die begint met een cijfer tussen 0 en 3.In Spanje vind je nog eieren met code 3 in de winkels; dit zijn eitjes van kooikippen. Geen lekker idee om een ei te eten van een stress-kip, toch? Deze zijn in Nederland verboden. Gelukkig verkopen ze in Spanje ook vrije uitloop eieren.
Eitjes met code 1 zijn eitjes van de vrije uitloop kippen. Dat zijn dus de kippen die over het erf rennen en vrijheid hebben.
Als er een 0 op het ei staat, krijgt de kip daarnaast ook nog biologisch voer. Dit zijn mijn favoriete eitjes; je betaald een paar dubbeltjes meer per doos, maar je eet wel een lekker smakelijk eitje van een happy-kip die ook nog goed voer krijgt. En dat proef je!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten