donderdag 17 september 2015

De R zit weer in de maand!

Septemberrrrr.... de eerste maand na de zomervakantie met een R in de naam. Vroeger zeiden ze dat je extra vitamines moest nemen zodra de R in de maand kwam. Dat was dan van September tot en met April. Hoe zit dat tegenwoordig?

Er zitten natuurlijk veel minder vitamines in onze voeding dan vroeger. Daarnaast eten we onze vitamine bommetjes nog steeds niet aan het advies: 2 stuks fruit, en 200 gr groenten per persoon per dag. Als je daarnaast volkoren producten kiest en let op de goede vetten (onverzadigd = oke), 3x per week een vrije uitloop eitje eet, 2x per week vette vis kiest, dan zit je al een heel eind in de goede richting. Zolang je je vitamines zoveel mogelijk uit je voeding probeert te halen, kan er weinig gebeuren.

Hiermee wil ik niet zeggen dat je geen extra vitamines nodig hebt. Er zijn nou eenmaal situaties dat dat wel nodig kan zijn, bv tijdens ziekte, tijdens herstel, na een zwangerschap, na een crashdieet, na een maagoperatie.
Probeer erop te letten dat je niet te veel vitamines binnen krijgt; dat kan vervelende gevolgen hebben.

Momenteel heb ik een flinke kou te pakken en zit ik aan het heet water met citroensap. In citroensap zit veel vitamine C en in combinatie met het warme water geeft dit een boost aan je weerstand. Morgenvroeg een lekkere smoothie van ananas, meloen en banaan en dan kan ik er vast weer tegenaan. Dat rijmt.



Klik hier voor meer informatie over Smultivitamines!
Klik hier voor smoothies en sappen voor extra weerstand!

Geen opmerkingen: