Romanesco is een soort groene bloemkool. Het ziet er veel 'bloemiger' uit dan een gewone bloemkool trouwens en het is ook wat zachter van smaak. Ideaal voor kinderen in combinatie met zijn grappige uiterlijk.
Deze groentesoort is in Nederland van juli t/m november te krijgen uit de volle grond. Heerlijk!
Zeker als je dit verrukkelijke bloempje maakt met walnoten. Samen met de gember en de ketjap is het niet anders dan yummie!
Wat heb je nodig:
1 romanesco
1 sjalotje
200 gr gepelde walnoten, in stukjes gehakt
1 tl verse gemberwortel
2 el ketjap
4 el santen
peper en zout
eventueel wat djinten
olijfolie
Hoe maak je dit heerlijke, gezonde groentegerecht:
Warm een wokpan op het vuur. Voeg de olijfolie toe. Wacht tot de olie een beetje gaat walmen; de olie is dan op juiste temperatuur. Voeg nu de gember toe.
Voeg de sjalot met de kruiden en specerijen toe en lekker even roerbakken.
Nu mag de Romanesco erbij.
Doe indien nodig wat water erbij en laat de groente stoven, maar zorg dat ze niet te zacht wordt.
Rooster de walnoten even in droge koekepan - niet te lang, want ze verbranden snel.
Roer de noten met de ketjap en santen door de Romanesco.
Mmmmm.....
Lekker met zilvervliesrijst, maar ook met volkorenpasta of een ordinaire Hollandse aardappel!
Deze groentesoort is in Nederland van juli t/m november te krijgen uit de volle grond. Heerlijk!
Zeker als je dit verrukkelijke bloempje maakt met walnoten. Samen met de gember en de ketjap is het niet anders dan yummie!
Wat heb je nodig:
1 romanesco
1 sjalotje
200 gr gepelde walnoten, in stukjes gehakt
1 tl verse gemberwortel
2 el ketjap
4 el santen
peper en zout
eventueel wat djinten
olijfolie
Hoe maak je dit heerlijke, gezonde groentegerecht:
Warm een wokpan op het vuur. Voeg de olijfolie toe. Wacht tot de olie een beetje gaat walmen; de olie is dan op juiste temperatuur. Voeg nu de gember toe.
Voeg de sjalot met de kruiden en specerijen toe en lekker even roerbakken.
Nu mag de Romanesco erbij.
Doe indien nodig wat water erbij en laat de groente stoven, maar zorg dat ze niet te zacht wordt.
Rooster de walnoten even in droge koekepan - niet te lang, want ze verbranden snel.
Roer de noten met de ketjap en santen door de Romanesco.
Mmmmm.....
Lekker met zilvervliesrijst, maar ook met volkorenpasta of een ordinaire Hollandse aardappel!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten