zondag 23 november 2014

Egg Muffins

Onze dochter van 10 en een 1/2 helpt graag mee in de keuken. Vandaag maakten we Egg Muffins. Een heel simpel gerecht dat makkelijk te maken en ook nog snel klaar is. Lekker als lunch met bijvoorbeeld notenbrood, maar als je er meer maakt zijn ze ook gezond en zeker lekker als diner met bv tagliatelle en een salade.



Wat heb je nodig:
4 eieren, als het even kan Vrije Uitloop Eieren.
Restjes groenten, bv 3-4 el sperziebonen uit blik en een stuk of 10 cherrytomaten (grijns; zo krijgen ze toch groenten binnen).
Een halve plak kaas
Een ingevette muffinbakvorm

Hoe maak je het:
Zet de oven op 200  ºC.
Kluts de eieren in een kom.
Voeg de in stukjes gesneden groenten toe.
Meng de in stukjes gesneden kaas erdoor.
Even goed roeren.
Verdeel het eimengsel over 4 vormpjes.
Zet in de oven voor ca. 18 minuten.

De eitjes bollen helemaal op. Eenmaal een beetje afgekoeld zakken ze weer in elkaar, maar dat mag de smaak niet drukken. Ze zijn echt super lekker en het hele gezin heeft vanmiddag gesmikkeld en gesmuld!

P.s. er liggen er 2 in de koelkast voor morgen; je kunt ze daar heel goed 2 dagen bewaren en opwarmen in de magnetron... ;-)




Geen opmerkingen: