dinsdag 20 november 2012

Home Made Amandelspijs

Amandelspijs uit de winkel is zeer suikerrijk en het bevordert zeker geen betere of gezondere eetgewoonten. Nu is amandelspijs natuurlijk geen product dat je dagelijks gaat nuttigen; het is en blijft een extraatje. Een extraatje voor in gezondere taarten, gezondere cakes, gezondere  muffins, gezondere koekjes en natuurlijk ook in gezondere speculaas. Kijk eens bij de De Bakparade voor gezondere recepten voor al dit lekkers, of natuurlijk hier.

Nodig voor ca. 100 gram van deze zelfgemaakte amandelspijs:

40 gr blanke gepelde amandelen
40 gr rozijnen
Max. 2 el water
Max. 1 el appelmoes

Bereiding:
  • Was de rozijnen.
  • Doe de amandelen, rozijnen en 1 eetlepel water in de keukenmachine.
  • Zet de keukenmachine een minuut lang aan. Het spijs moet een samenhangend geheel worden, maar absoluut niet te vochtig. Voeg eventueel nog 1-2 eetlepels water toe als het mengsel nog te droog is.
  • De rozijnen en amandelen moeten zo fijn mogelijk gemalen zijn. Laat de keukenmachine wat langer draaien als je nog vrij grote stukken hebt. Als het niet lukt, kun je het met wat appelmoes fijner krijgen met de staafmixer.
  • De amandelspijs is nu klaar voor verdere verwerking.

Geen opmerkingen: