zondag 14 juli 2013

Groentelasagna zonder Pasta

Dit heerlijk zomerse gerecht heb ik gister gemaakt met de kruidenmix van Verstegen: Lasagna Melanzane (ze hebben ook mix voor kikkererwtenburgers; ook zeer smakelijk!)
Uiteraard heb ik het recept dat op de achterkant staat aangepast en er mijn eigen draai aan gegeven.





Dit heb je nodig:
1 aubergine in ronde plakken van max. 1 cm
3-4 tomaten in plakjes
2 bolletjes mozzarella in plakjes
edelgistvlokken (dit smaakt naar kaas, maar is een vegetarisch product met veel vitamines en mineralen)
1 zakje kruidenmix voor Lasagna Melanzane van Verstegen
1 el olijfolie voor het bakken
1 el olijfolie voor het invetten

Zo maak je een heerlijke groentelasagne met groenten die lekker zacht zijn en toch hun voedingswaarde hebben behouden:

Leg de plakken aubergine op twee borden bestrooi rijkelijk met zout. Laat 15 minuten staan. Zet de oven op 200º. Snij ondertussen de andere groenten.
Spoel de aubergine plakken af onder de kraan.
Zet een grillpan op hoog vuur en doe er 1 el olijfolie in.
Leg de plakken aubergine in de pan en bak enkele minuutjes aan beide kanten.
Bedek een grote ovenschaal met een laag aubergine, daarover heen een laag tomaat, daarna de Melanzane kruiden, dan de mozzarella.
Hierover heen de volgende laag totdat alles op is.
Zet de schaal in de oven en laat 15 minuten staan.
Haal uit de oven strooi wat edelgistvlokken erover.
Serveer met bv volkoren stokbrood met hummus (recept komt morgen).

Heerlijk!

groetjes,
Vivian






Geen opmerkingen: