woensdag 10 juli 2013

Ik ga op vakantie en ik neem mee.....een koelbox!



Gezond eten onderweg is vaak lastig als je je hier niet op voorbereid. Al snel grijp je naar een zak dropjes of ander snoep en drink je te weinig. Ook het benzinestation maakt het er niet makkelijker op. In de winkel bij het tankstation liggen veel heerlijke zoetigheden en vette happen. Het is dan moeilijk om de verleiding te weerstaan. Oplossing: neem een koelbox mee.  Hieronder tips voor de inhoud:

1. Neem brood en slanke tussendoortjes mee onderweg in een koelbox, dan hoef je geen ongezonde snacks, zoals kroketten, friet en broodjes gehaktbal te halen bij het benzinestation of wegrestaurant.

Slanke tussendoortjes:

een mini-wrap met sla, komkommer (geen tomaat; die neem je apart mee, net zoals de vetvrije dressing), geraspte wortel, eventueel hele kleine stukjes gekookte broccoli.

Maak zelf een tonijnsalade met slasaus, zilveruitjes, augurk, stukjes komkommer, verse kruiden en een blikje tonijn op water. Neem een volkoren (stok)brood, een klein bakje halvarine mee van thuis samen met een broodmes (en een theedoek voor op je schoot) en smeren maar!

Bovengenoemde ingrediënten kun je ook door gekookte afgekoelde volkoren macaroni heen doen voor een lekkere, gezondere macaroni salade. In plaats van kaas strooi je wat edelgistvlokken erover ; vegetarisch (en minder vet) alternatief.

Een paar stukken fruit; meloen, schijven ananas, kiwi’s, knapperige appels, perzikken, pruimen, druiven, kersen, aardbeien, enz. enz. Ze lessen de dorst en de honger!

Snoepgroenten!


2. Gezond snoep. Snoepjes in de auto zijn lekker, maar zonder dat je het merkt ga je snel snaaien. Wees eerlijk, je kijkt eigenlijk niet eens naar wat je in je mond stopt. Dus uit de auto die zak snoep!

Wat wel?

Gedroogd fruit . Bij Appie hebben ze nou van die zakjes waar gemengd gedroogd fruit in zit. Ideaal!

Snoepgroenten; tomaatjes, komkommer, reepjes paprika, worteltjes….

Gezondere maar heerlijke baksels; ze staan op de Receptenpagina onder Gezonder Snoepen (bovenaan de receptenpagina).

 

3.Drinken. Frisdrank zorgt ervoor dat je nog meer dorst krijgt en het zit vaak bomvol onnodige kcal.

Enkele tips:

Zorg dat je flesjes water bij je hebt. Vries ze thuis in en leg ze in de koelbox voor heerlijk fris water onderweg.

Pers thuis fruit uit en doe dit heerlijke verse vruchtensap in de schoolbekers van de kids (met wat van die mini koelblokjes uit de vriezer die je tig kleuren kunt krijgen.)

Neem een paar blikjes light frisdrank mee voor de afwisseling.

4. Algemeen:

Verveling zorgt bij kinderen vaak voor hongergevoel. Zorg voor boekjes, tekenblokken, kleurpotloden, puzzelboekjes, nintendo’s, muziek op hun telefoon, etc. etc. zodat ze lekker bezig kunnen blijven onderweg. Simpele spelletjes worden meestal het meest gewaardeerd; tel alle rode auto's onderweg, zoek nummerborden met de letter A, B, C, etc., bij elke zwarte auto bukken (lachen!), kijk mee op de borden of je een bepaalde stad ziet, etc. etc.

Tank bij een tankstation waar ze geen winkel hebben als het even kan; alweer minder reden om uit te stappen voor snacks.

Er zijn tankstations langs Route du Soleil met speeltuinen voor de kinderen; daar kunnen ze hun frustratie van het stilzitten even kwijt! En voor jezelf is het ook fijn om even de benen te strekken.






Geen opmerkingen: