maandag 22 december 2014

Doe iemand een plezier met een kaartje!


Sinds kort doe ik aan Postcrossing.
Dat is een manier om kaartjes te verzenden naar alle uithoeken van de wereld, en natuurlijk ook om ze te ontvangen.

Wat heeft dat nou met voeding te maken, hoor ik je vragen. Nou, eigenlijk best veel. Met Postcrossing voed je namelijk je innerlijk. En dat is ook een hele belangrijke manier van aandacht voor voeding, toch?

Er zijn veel mensen die aan postcrossing doen, en allemaal hebben ze hun eigen reden. Het kan zijn dat ze het leuk vinden om echte post te krijgen. Het kan zijn dat ze zich eenzaam voelen en zo op een leuke manier contact te houden. Het kan ook zijn dat ze postzegels of kaarten verzamelen. En misschien zijn er nog wel redenen waar ik zo een twee drie niet aan denk.


Postcrossing is gezellig en spannend tegelijk; naar wie mag je een kaartje sturen? Waar woont deze persoon? Wat zouden zijn of haar hobbies zijn? Kan ik een geschikte kaart vinden?

Er zijn verschillende sites waar je Postcrossingkaarten kunt kopen. Als je googled, zie je ze meteen. De postzegels bestel ik ook online; via postzegelsmetkorting.nl; een hele leuke site met aparte postzegels speciaal voor postcrossing.

Het is zoveel leuker om een echte kaart, die voelt als papier, ruikt naar papier en eruit ziet als papier, dan een email te ontvangen of een berichtje. Dit is veel echter, waarschijnlijk ook omdat het herinneringen brengt naar tijden waarop we een penvriend(in) hadden.

Het concept is simpel: je meld je aan, stuurt 5 postkaarten en dan ontvang je vanzelf postkaarten terug, van iemand op deze aardbol. Het is leuk, spannend, en je doet iemand echt een plezier!

Als je kinderen hebt, is het leerzaam om op te zoeken waar de kaarten vandaan komen in de wereld, en waar je de te versturen kaarten precies heen stuurt.

is leuk!


Het geeft positieve energie.
Het verdrijft de eenzaamheid bij mensen die alleen zijn.
Het zorgt ervoor dat je kids meer raakvlakken krijgen met aardrijkskunde.
Het maakt je blij als je een kaart ontvangt.
Het maakt je blij als je een kaart kunt versturen.
Je maakt iemand anders blij.
Het kost een kaartje en de postzegel.

Groetjes,
Vivian Dassen

Geen opmerkingen: