maandag 27 februari 2017

Overheerlijke vetvrije Dadel-Speltkoekjes

Het is Carnaval in het zuiden des lands. Wij hebben hier vroeger aan mee gedaan, maar sinds een paar jaar vluchten we ☺.
Dit jaar gingen we naar Noord Brabant op een camping. We sliepen in een sta-caravan en hadden er een hele leuk tijd en we konden lekker wandelen in de omgeving. Er hing een dromerige sfeer!




Vanmiddag kwamen we thuis en ik maakte Dadel-Speltkoekjes die zo lekker zijn dat ik me nog steeds in het Brabantse waan... Ze zijn vetvrij en ook bijna suikervrij.


Wat heb je nodig voor ca 10 stuks:
10 dadels zonder pit
150 gr volkoren bloem
50 gr speltvlokken
2 vrije uitloop eieren*
1 banaan
2 tl natriumbicarbonaat
1 el speltsiroop
3 el koek- en speculaaskruiden




Hoe maak je dit:
Zet de oven op 175ºC
Doe de dadels met de eieren, speltsiroop en de banaan in de blender.
Meng de droge ingrediënten.
Giet het dadelmengsel bij het meel en roer goed doorelkaar.
Maak hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Duw een beetje plat.
Bak ca. 20 minuten.


Mjam!


Overheerlijke groetjes,
Vivian Dassen
* ipv de eieren kun je ook nog 1 banaan toevoegen, of 3 el appelmoes.





Geen opmerkingen: