zondag 5 februari 2017

7-2 Maan in Kreeft: Boerenkool met Knolselderij en Zalm





Vandaag staat de maan in Kreeft. Kreeft energie is heel zacht en vrouwelijk. Hierdoor ben je vandaag gevoeliger en huiselijker dan normaal.
De energie is ook die van wassende maan. Een aantal dingen die je deze week kunt doen zijn bv je creatief uiten, plannen omzetten in daden, nieuwe kennis in je opnemen; je opgeven voor een cursus of workshop, mediteren over dromen en hoe je die kunt omzetten naar doelen.


Kreeft is een Waterteken en we hebben de neiging om vocht vast te houden. Voldoende drinken, weinig koolhydraten eten, en veel bladgroenten eten horen daarbij.


Bladgroenten zijn o.a. andijvie, spruitjes, spinazie, veldsla, maar ook boerenkool.


Eet vandaag licht verteerbaar brood bv speltbrood, beschuitjes, crackers. Laat de zwaardere broodsoorten en muesli en zo even achterwege, alsmede koekjes, cakes en snoep. Kijk voor gezondere, lekkere cakes en koekjes op de receptenpagina; misschien kun je iets vinden wat je kunt maken als de Maan over een paar dagen in Leeuw staat; Leeuw kan heel goed chocolade, gezondere koekjes en snoepjes hebben ;-).




We maken vandaag een stamppot met Boerenkool. Maar nu eens niet met aardappelpuree. Dat is natuurlijk lekker, maar nogal gewoon. Daarom dit overheerlijke recept met Knolselderij, en met een stukje zalmfilet.
Rare combinatie? Dan wacht maar eens af!


Wat heb je nodig:
1 boerenkool of een zak uit de koeling
1 knolselderij
2 el gedroogde tomaten uit een potje
1 ui
1 bakje champignons
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
1 tl zeezout
1 el zout voor zoutwater
een paar el (soja)melk
4 wilde zalm filets (diepgevroren)




Hoe maak je dit:
Ontdooi de zalmfilets.
Snij de boerenkool in reepjes en doe in een bak met water met hierin 1 el zout.
Haal het loof van de knolselderij en schil de knol. Snij in blokjes.
Spoel de boerenkool af onder de kraan. Zet een pan met water op en kook de boerenkool met het zeezout ca. 15-18 minuten.
Doe tegelijk de knolselderij in een pan met water en laat in ca. 15-18 minuten gaar koken.
Leg de zalmfilets ondertussen in een grillpan. Draai niet te snel om; zodra de onderkant gaar is, laat deze vanzelf los. Draai dan de filets om en bak de andere kant.
Giet de boerenkool en de knolselderij af.
Lepel de sojamelk bij de knolselderij en maak er een puree van. Eventueel nog wat erbij; het mag smeuïg zijn.
Giet de olijfolie in een wok. Bak er de ui en de knoflook in.
Snij de champignons in 4-en en voeg toe.
Snij de gedroogde tomaat in fijne reepjes en doe ook erbij.
Nu kan de boerenkool erbij. Goed onder elkaar roeren. Roer regelmatig.
Verdeel de boerenkool over de borden, de knolselderij ernaast, maar laat ook nog een plekje over voor de zalmfilet.


Toen ik thuis kwam had mijn man geen boerenkool met knolselderij gemaakt, maar nog een keer bloemkoolrijst (hij vond het heerlijk!). Nu met boerenkool erdoor. Als vis had hij Tilapiafilet. Dat was ook heel lekker en een leuk alternatief: 




Smakelijk!


Vivian Dassen










Geen opmerkingen: