woensdag 1 februari 2017

3-2 Maan in Stier: Frietje Speciaal!



De maan staat in Stier. We komen een beetje tot rust van al het nieuwe dat we zijn gestart. Een goede tijd om je financieën op orde te brengen.
Ook een tijd om te kiezen voor rood fruit om je bloed te sterken. Dat is niet zo gemakkelijk in deze tijd van het jaar, maar met het diepvriesfruit dat ze bij alle supermarkten verkopen kun je lekkere sapjes, smoothies en yoghurtdrankjes maken.




Stier zegt: pas op met zout, want dat wordt nu extra goed opgenomen, vooral nu het wassende maan is. Kies vandaag en morgen liever niet voor kaas, haring, olijven, kappertjes, ansjovis en andere zoute voedingsmiddelen.






Stier is een aardeteken en dat vraagt om wortels en andere aardgroenten in alle vormen en maten, bv aardappelen, wortels, pastinaak, etc.


Frietjes zijn lekker én gezond en als je ze niet te vaak eet, ze bakt in de oven of in olie, ze laat uitlekken op keukenapier, ze eet met een rode saus, (bijna) geen zout gebruikt. Wat echter lekker is, zijn frietjes van groenten uit de oven!

Frietje Speciaal






Dit zijn frietjes van andere voedingsmiddelen dan alleen maar aardappelen. Heel lekker, heel gezond en het smaakt werkelijk naar meer.

Voor een Frietje Speciaal heb je het volgende nodig:

4 pastinaken (of 4 aardappelen of bataten)
1/2 of 1 kleine pompoen
2 (regenboog) wortels
kruiden zoals rozemarijn, salie, en tijm

Bovenaan: pompoen.
Linksonder: Pastinaak.
Rechtsonder: een winterwortel en een Regenboogwortel.


Zo maak je dit Speciale Frietje:

Zet de oven op 180 º C. Snij alle groenten in frietjes-vorm. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle 'frietjes' erover. Bestrooi met de kruiden. Bak in ca. 45 minuten gaar; wel af en toe omscheppen.  Heerlijk met een frisse, eenvoudige salade van bv rode bietjes, radijsjes en waterkers.
Mjam!


Gezonde groetjes,
Vivian Dassen

Geen opmerkingen: