woensdag 22 februari 2017

24-2 Maan in Waterman: Broccoli-Spinazie Salade met Gemarineerde Olijven


Maan in Waterman. Daar zijn we deze Parallel Eten aan de Maan Voedingswijze mee begonnen. Als je alle recepten bij je favorieten hebt opgeslagen, heb je inmiddels een mooi naslagwerk voor Parallel Eten aan de Maan.
Deze Maan in Waterman is toch anders dan de Nieuwe Maan in Waterman van 28 januari. Het is nu namelijk donkere maan. Zo worden de dagen vlak voor Nieuwe Maan genoemd.
Bij donkere maan:
* kunnen we divineren via Tarotkaarten of Orakelkaarten voor zelfinzicht
* kunnen we confrontaties aangaan met mensen uit onze omgeving of met onszelf
* is rusten op zachte muziek heerlijk
* werkt opruimen verhelderend
Ware het niet dat Maan in Waterman
* borrelt en bruist
* enthousiast is, en open, vernieuwend
* het is een goed moment voor het doorvoeren van vernieuwingen
* je hebt makkelijker geniale invallen en kunt echt een trendsetter zijn.
* Mensen hebben over het algemeen meer belangstelling voor "alternatieve" zaken tijdens de Maan in Waterman


Tja, dat kan zorgen voor uiteenlopende gevoelens en nogal wat tegenstellingen in wat we willen en voelen.



We eten deze Maan in Watermandagen bloemige groenten, zoals broccoli, bloemkool en peulvruchten. Dit keer een heerlijke salade.

Als spinazie nitraatrijk is, dan voegen we toch gewoon een groente toe die nitraatarm is : Superfood Broccoli ! Samen zorgt dit voor een supergezonde, voedzame maaltijdsalade die overheerlijk is , ook als de broccoli  en de eitjes nog lauw zijn.
 
Dit heb je nodig:
 
4 eitjes  ‘van de boer’ of vrije uitloop eieren
2 bosuitjes
4 el witte wijnazijn of citroensap
2 tl mosterd naar smaak (mild of pittig)
2 el honing
4 el olijfolie
2 zakken spinazie
2 bosjes radijs
200 gram olijven door de helft gesneden
1 stronk broccoli in roosjes
Knoflook fijngehakt naar keuze
Peper en een snufje zeezout
½ el kerriepoeder
1 el Italiaanse kruiden
1 mespuntje chilipoeder of paprikapoeder
 
                   Zo maak je het:

Marineer de olijven in 1 el olijfolie met de Italiaanse kruiden en de chilipoeder.
Kook de eitjes in 7 minuten hard.
Zet de broccoli op in een beetje water en kook beetgaar.
Was de bosuitjes onder stromend water en snijd het in smalle ringen.
Halveer de eitjes en neem de dooier er uit. Hak het eiwit fijn. Wrijf de dooier door een zeef.
Maak van de eierdooier met de azijn of het citroensap, de mosterd, de honing, de olie, kerriepoeder, peper, zout en eventueel de knoflook een sausje.
Was de spinazie in een vergiet onder stromend water. Laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes en doe de spinazie in een mooie kom of verdeel over 4 borden.
Voeg de gemarineerde olijven toe.
Verdeel de broccoli roosjes over de salade.
Was de radijs goed. Verwijder het steeltje en het worteltje. Snijd de radijs in vieren en versier de salade ermee.
Strooi het eiwit erover en schenk het sausje over deze heerlijke, gezonde maaltijdsalade.
 
Lekker met een volkorenbolletje of volkoren geroosterd brood.


Groetjes,
Vivian

 
Aangepast van voedingscentrum.nl

Geen opmerkingen: