woensdag 15 februari 2017

17-2 Maan in Schorpioen: Hartige Taart met Spinazie en Feta!




De Maan staat nog in het teken Schorpioen; een waterdag. Een dag waarop intense gevoelens, sterke sympathieën en antipathieën gevoeld kunnen worden. Je kunt je met hart en ziel aan je werk wijden en zij die er gevoelig voor zijn bezitten een speciale gave om zich op de emotionele golflengte van anderen af te stemmen.
Het is afnemende maan, dus we verliezen meer vocht als we minder koolhydraten eten. Iedere gram koolhydraat houdt 3 gr vocht vast. Let vandaag dus op je (slechtere) koolhydraat-gebruik en drink voldoende water. 
Er zijn betere koolhydraten, zoals volkoren pasta, zilvervliesrijst, brood, havermout, groenten en fruit. En er zijn slechtere koolhydraten zoals snoep, cake, koekjes, chips, etc. Je voelt vast wel het verschil ☺.



 
Vandaag maken we een gezondere Hartige Taart met Spinazie en Feta. Een heerlijk mediterrane gerecht uit de Griekse keuken.


Dit heb je nodig:
6-8 sneden volkoren brood
2 el olijfolie
1 ui, gesneden
4 eieren, vrije uitloop als het even kan
1 teentje knoflook, geperst
2 zakken verse spinazie
1 bakje cherrytomaatjes

1/2 tl komijn
150 gr feta, in kleine blokjes
1 ovenschaal

Zo maak je het:

Bedek de bodem en zijkanten van een ovenschaal met de sneden brood en druk goed aan.
Bak de uien in een grote pan (in verband met de spinazie) totdat ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Bak de knoflook nog 1 minuut mee. Voeg dan in delen de spinazie toe. Je zult merken dat de spinazie behoorlijk slinkt en je die twee zakken echt nodig hebt.  Voeg tomaatjes, komijn en zout en peper toe en bak totdat de spinazie goed is en geen vocht meer in de pan zit. Laat het spinazie-mengsel 5 minuten afkoelen.
Kluts ondertussen de eieren in een grote kom.

Doe het spinazie-mengsel in de ovenschaal. Verdeel de feta erover. Giet het eierenmengsel erbij.
Bak de taart 25 minuten op 200 graden, totdat het ei helemaal gestold is.
Laat 5 minuten staan voordat je het aansnijdt.


Heerlijke met een frisse salade van bv veldsla met spinazie en gedroogde tomaatjes.



Groetjes,
Vivian Dassen




Aangepast van: eten-en-drinken.infonu.nl

Geen opmerkingen: