vrijdag 17 februari 2017

17-2 Maan in Schorpioen: Hartige Taart met Spinazie en Feta


foto volgt
Het is Maan in Schorpioen en gevoelens en emoties kunnen hoog oplaaien. Zij die er gevoelig voor zijn kunnen gemakkelijk contact maken met anderen die op dezelfde golflengte zitten.


Het is afnemende maan; een tijd om los te laten. Ook vocht. Als je let op je koolhydraat gebruik en minder 'slechte' koolhydraten eet, zul je meer vocht verliezen. Iedere gram koolhydraat houdt 3 gr vocht vast.


Slechte koolhydraten zijn o.a. koekjes, cakes, snoep, wit brood, etc.


Vandaag eten we een lekkere Spinazietaart met Feta. Deze taart is zo ontzettend simpel te maken, maar overheerlijk van smaak.




Wat heb je nodig:

6-8 sneden volkoren brood
2 el olijfolie
1 ui, gesneden
4 eieren, vrije uitloop als het even kan
1 teentje knoflook, geperst
2 zakken verse spinazie
1 bakje cherrytomaatjes

1/2 tl komijn
150 gr feta, in kleine blokjes
1 ovenschaal


Zo maak je het:

Bedek de bodem en zijkanten van een ovenschaal met de sneden brood en druk goed aan.
Bak de uien in een grote pan (in verband met de spinazie) totdat ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Bak de knoflook nog 1 minuut mee. Voeg dan in delen de spinazie toe. Je zult merken dat de spinazie behoorlijk slinkt en je die twee zakken echt nodig hebt.  Voeg tomaatjes, komijn en zout en peper toe en bak totdat de spinazie goed is en geen vocht meer in de pan zit. Laat het spinazie-mengsel 5 minuten afkoelen.
Kluts ondertussen de eieren in een grote kom.

Doe het spinazie-mengsel in de ovenschaal. Verdeel de feta erover. Giet het eierenmengsel erbij.
Bak de taart 25 minuten op 200 graden, totdat het ei helemaal gestold is.
Laat 5 minuten staan voordat je het aansnijdt.
Heerlijke met een frisse salade van bv veldsla met spinazie en gedroogde tomaatjes.



Groetjes,
Vivian Dassen




Aangepast van: eten-en-drinken.infonu.nl

Geen opmerkingen: