zaterdag 11 februari 2017

Parallel Eten aan de Maan - een Update



We zijn nu op de helft van dit Parallel Eten aan de Maan-dieet; het gaat door tot nieuwe maan 25-2-2017. Hoe bevalt het parallel eten aan de Maan? Lukt het je om elke dag mee te doen? Uit ervaring weet ik dat het best moeilijk is, omdat je soms gewoon zin in iets anders hebt. Daarom wil ik je graag een paar tools meegeven om te variëren en recepten aan te passen als je dat wilt.
Eerst: de Sterrenbeelden met de bijbehorende Elementen.


Aardetekens.
Deze tekens vertegenwoordigen het element Aarde. Dat zijn Stier, Maagd en Steenbok. De energie is langzaam en standvastig. De kerngroenten zijn Wortelgroenten.
Dat zijn: wortels, aardperen, aardappelen, knolselderij, bataten, enz. Ook deze groenten kun je onderling ruilen. Als er in een recept bv aardappelen staan, verwissel ze dan met een van de andere Aardegroenten. Dat kun je met alle bestaande recepten doen overigens.
Ben je een aardetype, dan ben je degelijk en gericht op aardse zaken.




Luchttekens.
Deze tekens vertegenwoordigen het element Lucht. Dat zijn Tweeling, Weegschaal en Waterman. De energie is luchtig en vrolijk. De kerngroenten zijn Bloemige groenten.
Dat zijn: bloemkool, broccoli, peulvruchten, artisjok, enz. Deze groenten kun je onderling ruilen. Dus als je geen bloemkool hebt, maar wel broccoli, dan neem je gewoon broccoli.
Als je sterrenbeeld in dit teken valt, wil dat zeggen dat het vaak blijft bij het ergens over praten, maar dat doen een heel ander verhaal is.
Vuurtekens.
Deze vertegenwoordigen het element Vuur. Dat zijn Ram, Leeuw en Boogschutter. De energie is warm en vurig. De kerngroenten van deze groep zijn de Vruchtgroenten en fruit. Denk bij Vruchtgroenten aan: pompoen, komkommer, tomaten, courgette, aubergine, enz. Als er bv courgette in het recept staat, maar jij hebt meer zin in aubergine, dan ruil je dat gewoon om. Hou er alleen rekening mee dat aubergine anders klaar gemaakt wordt.
Als jouw sterrenbeeld in het element vuur staat ben je snel enthousiast en reageer je spontaan en impulsief.
Watertekens.
Dit zijn de tekens die Water vertegenwoordigen. Dat zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen. De energie is grillig en kan alle kanten op (kalm, ruig, wild, rustig). De kerngroenten van deze groep zijn de Bladgroenten. Denk hierbij aan boerenkool, alle soorten sla,  witlof, spruitjes, alle koolsoorten, enz. Voor deze groenten geldt hetzelfde; heb je meer zin in kool dan in witlof, dan ruil je dat gewoon om. Hou alleen in de gaten dat het anders klaar gemaakt wordt, maar voor de rest kun je zo'n recepten knippen en plakken ☺.
Wanneer je een watertype bent, dan ben je gevoelig en behoorlijk ontvankelijk voor invloeden van buitenaf.




Iedereen heeft meerdere elementen in zich, maar er zal een element overheersen. Misschien weet je al welk dat is, misschien heb je nog wat meer tijd nodig om daarachter te komen. Alles komt precies op het juiste moment, dus geduld is hier de sleutel.









Als je wil weten in welk de teken de maan volgende maand staat, of over een paar maanden; er bestaan websites waar je hele kalenders op kunt vinden. Zoals deze:rhythm of nature maankalender.
Er bestaan ook papieren agenda's en kalenders als je iemand bent (zoals ik) die liever iets tastbaars heeft waar aan gevoeld kan worden ☺. Hele goede zijn bv deze: maankalender-2017.





Ik hoop dat ik je met deze voedingswijze en informatie alvast een stukje verder op weg geholpen heb in bewustwording. Maar zoals gezegd: we zijn nu pas op de helft, dus je ontvangt nog heel wat recepten.




Groetjes,
Vivian Dassen

Geen opmerkingen: