zaterdag 18 februari 2017

20-2 Maan in Boogschutter: Vanalles-en-Nog-Wat-Groenteschotel: Ratatouille





De Maan staat vandaag nog in Boogschutter; een warmtedag in het element Vuur, en we maken een heerlijke schotel van groenten die we over hebben van deze week: Ratatouille; een groentestoofschotel uit de Mediterrane keuken. Heerlijk bij ei-gerechten, pasta of vis en als je echt niet zonder kunt; vlees.


Wat heb je nodig voor 4 personen:
600 gr rijpe geurige tomaten bv Roma of Trostomaten
2 uien in ringen
2 rode paprika's van zaadlijsten ontdaan en in reepjes
de rest van de aubergine van gister
1 courgette + de rest van de courgette van gister
4 teentjes verse knoflook
2 laurierblaadjes
1 el gehakte tijm of 1 tl gedroogde tijm
herbamare en zwarte peper
olijfolie of kokosolie


Hoe maak je dit:
Dompel de tomaten ongeveer 30 seconden in heet water en spoel ze af met koud water. Zo ontvel je ze het snelste. Snij in stukjes.
Snij de aubergine in plakken en bestooi met zout. Laat ca. 15 minuten staan.
Verhit wat olie in de pan en bak uien en paprika.
Voeg knoflook, tomaat, laurier, tijm en peper toe laat de tomaten zacht worden.
Spoel de aubergine af onder de kraan, dep droog en bestrijk met olie.
Snij de courgette in plakken en bestrijk ook met olie.
Grill de groenten in een grillpan voor ca. 5 minuten.
Snij in stukjes en voeg toe aan het tomatenmengsel.
Laat zachtjes stoven tot alle groenten zacht zijn, maar zó dat je wel nog kunt zien wat het is.
Breng op smaak met de herbamare.
Dit is echt zoooo lekker!


Smakelijk eten,
Vivian Dassen
p.s. no rats involved...







Geen opmerkingen: