maandag 20 februari 2017

22-2 Maan in Steenbok: Muffins a la Pomme de Terre



Het is vandaag nog Maan in Steenbok en het managen van je tijd, kledingkast, agenda staat hoog in het vaandel. Het is er gewoonweg de perfecte tijd voor, zeker nu het afnemende maan is. Je kledingkast opruimen heeft bovendien positieve invloeden op je humeur (uiteindelijk) en het ruimt je hoofd ook meteen op.☺


Vandaag eten we Muffins a la Pomme de Terre. Oftewel Aardappelmuffins!

Gekookte aardappelen op je bord. In Nederland eten we veel aardappelen met z'n allen. Vaak gekookt, gepureerd, of gebakken in de frituurpan.
Voor wie eens iets anders wil, iets leuks op je bord, waar ook de kinderen dol op zijn en wat meteen voedzaam is; aardappelmuffins.

In de winkel zijn kant en klare pakketten te krijgen voor aardappelmuffins. Dat gaan we natuurlijk niet gebruiken. We maken ze zelf van lekkere kruimige aardappelen. Ook laten we de creme fraiche achterwege en kiezen we voor cottage cheese!




Wat heb je nodig (voor 8 stuks):

ca. 500 gram aardappelen
50 gram geraspte kaas
1 potje cottage cheese (200 gr)
peper
tijm
basilicum
eventueel een teentje knoflook
Probeer geen extra zout toe te voegen; dat wordt nu in dit aardeteken supersnel opgenomen in je systeem en kan zorgen voor hoge bloeddruk, hartkloppingen, etc. Als je het niet kunt laten, drink dan veel water vandaag. Zeker 0,30ml per kg lichaamsgewicht. (dus als je 70 kg weegt doe je 70x0.30 = 2,1 L water.) Koffie, thee, frisdrank, cup a soup, melkproducten zijn overigens geen water. Water uit de kraan is prima. Bronwater zou zuiverder moeten zijn. Bronwater in glazen flessen zou nog beter zijn. Ik drink echter gewoon water uit de kraan. Dit staat op het aanrecht in een glazen kan met een aantal mooie edelstenen en kristallen erin, zoals Bergkristal en maansteen.
Maar goed, we hadden het over de muffins.

Hoe maak je deze goddelijke schepsels:

Zet de oven op 200 ºC.
Schil en rasp de aardappelen.
Knijp het vocht er zo veel mogelijk uit.
Doe ze in een kom en voeg de cottage cheese erbij.
Voeg nu 3/4 van de kaas toe en meng alles goed door elkaar.
Schud het peper naar smaak erbij.
Lekker wat tijm en basilicum erdoor.
Voor een geraffineerde smaak kun je er een teentje knoflook boven uitpersen.
Weer goed roeren.
Vet de muffinvormpjes in met bv olijfolie.
Vul ze met het mengsel.
Strooi over elke muffin een beetje van de rest van de kaas.
35 minuten in de oven.
Klaar!
Je kunt ze er goed uitlepelen met siliconen spatels. ;-)



Deze aardappelmuffins vragen om een frisse salade. Wat dacht je van veldsla met fijn geraspte worteltjes, walnoten en een el slasaus?
Mmmm...


Groetjes,
Vivian

Geen opmerkingen: