woensdag 8 februari 2017

10-2 Maan in Leeuw: Pizza a la Marah



De volle Maan trekt al behoorlijk en dat kan nogal zorgen voor wilde dagen, slapeloze nachten, chaotische gedachten, een enorme creativiteit en veel plezier nu de maan in het teken Leeuw staat. Zaak dat je niet doorslaat natuurlijk.
De maan heeft een extra grote invloed op alles wat leeft op aarde, dus ook de mens en zijn emoties. Hieruit is dan ook het woord 'Lunatic' ontstaan. Mensen kunnen dan diepere lagen van zichzelf laten zien die op andere momenten worden weggemoffeld ☺. Dit kan zowel in positieve als in negatieve zin zijn.


De volle maan is ook een zeer geschikte tijd om
* maanwater te maken (zet een karaf met water in het licht van de maan, waardoor het wordt opgeladen met de energie van de volle maan)
* het opladen van je edelstenen (je kunt ze eerst schoonmaken in stromend water of in een kom zout)
* mediteren over overvloed
* een volle maanwandeling maken
* het uitvoeren van magische handelingen (als witte magische vrouw, of heks als je het zo wilt noemen, doe ik alleen aan witte magie; 'do none harm, but take none shit'☺)
* het uitvoeren van rituelen, bv een volle maan ritueel met koekjes en zo. Op internet zijn zeer veel rituelen te vinden. Hou wel altijd je gezonde verstand en je geweten erbij.
* het maken van een dromenvanger, of je dromen opschrijven (je dromen zijn vaak verkapte wensen)


Met volle maan zijn krachtplekken op aarde nog krachtiger en plekken met water, zoals zeeën en meren zijn extra magisch. Een bijzondere tijd om deze te bezoeken als dat in je mogelijkheid ligt.






Mensen geboren met de Zon in het teken Leeuw kunnen - als ze alleen zijn - het gevoel hebben dat de hele wereld van hen is. Als ze in gezelschap van een ander zijn, kan het gevoel opspelen dat er een strijd om aandacht gaande is. Ook kinderen vragen extra aandacht in deze periode.

De Leeuw is een vuurteken en vraagt om eiwit, water, fruit en rauwkost. Eet overdag wat eitjes of stukjes vis, bv makreel, zalm, tonijn. Maak er een lekkere salade van met komkommer, tomaat, augurk. Heerlijk en gezond.


Je hebt de hele dag gewerkt; dan heb je dus echt geen zin om lang binnen in de keuken te staan. Je hebt ook geen zin om echt te koken boven het fornuis, dus het wordt waarschijnlijk....een vette hap, een blik soep, kant-en-klare pasta, of..........Zelfgemaakte Groente Pizza!


Onze dochter Marah is gek op zelfgemaakte Pizza en na alle super gezonde gerechten van de afgelopen dagen had ze weer eens zin in een 'gewone' pizza. Het komt wel vaker voor dat we kiezen voor gemakkelijk en dan kopen we kant en klare pizza bodem uit de koeling die we dan beleggen met allerlei heerlijkheden. Maar ik vond niet dat ik dat kon maken in dit Parallel Eten aan de Maan-dieet* en daarom maken we in dit recept de bodem zelf. Houdt jezelf alsjeblieft niet in omdat ik dat nou doe; als je kant-en-klare-uit-de-koeling-bodem wilt, dan doe je dat gewoon ☺


Voor de bodem (die je 's morgens al kunt maken) heb je nodig:
125 gr volkorenbloem
125gr volkoren meel
150 ml handwarm water
2 el olijfolie
1/2 zakje instant gist
eventueel 2 el Italiaanse kruiden, knoflook.

Je mengt de bloem, het meel, water, olie en gist door elkaar en kneed lekker je stress weg. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Maak een deeg bol en leg deze in een kom met een theedoek erover (geen plastic op de bol leggen; dit gaat enorm plakken; geloof me ik kan het weten☺).
Dit zet je in de ijskast tot je thuis komt van je werk of je uitstapje.

Eenmaal thuis zet je de oven op 190 ºC, pak je de plaat uit de oven, de kom met de theedoek uit de koelkast en kneedt je de bol nog eens een minuut of twee. Als je de Italiaanse kruiden en/of knoflook wilt toevoegen, dan is dit een goed moment.
Wrijf de bakplaat in met 1 el olijfolie op een stuk keukenrol, trek de bal deeg een beetje uit elkaar tot een lap, duw lekker plat en probeer de plaat hiermee te bedekken. Dit laat je ca. 20 minuten tot 30 minuten staan met een theedoek erover. Zet eventueel de wekker!

Voor de vulling heb je nodig:
Tomaten, courgettes, aubergines, mais, paprika, uien, champignons, knoflook, ananas,  mozzarella, tonijn, zalm, en tomatenketchup of zelfgemaakte pesto.

Nu is het tijd voor jou om te relaxen, terwijl je man of je kinderen (of allebei), je buurman, je lover, of andere eters, de paprika's, courgettes, uien, tomaten, 1 bolletje mozzarella, en andere groenten en gezonde ingrediënten die jullie lekker vinden, snijden. Als je liever geen mozzarella of andere kaas gebruikt, volstaan 2-4 el edelgistvlokken over de pizza ook. Edelgistvlokken is een veganistische kaasvervanger. Onderaan dit blogbericht lees je meer over edelgistvlokken.

Triiiiing....daar gaat de kookwekker. Je springt op, smeert de pizzabodem in met tomatenketchup of zelfgemaakte pesto, roept: Halloooo, komen jullie? en je laat iedereen naar eigen inzicht de pizzabodem beleggen. Maak gebruik van cocktailprikkers die je in verschillende lengtes breekt, om aan te geven van wie welk stuk is. (Geloof me, je kids en andere moeilijke eters zullen ALLE groenten opeten als ze zelf mogen kiezen!)

Nu gaat de pizza 20 minuutjes de oven in, terwijl jullie de tafel dekken, een heerlijke frisse salade van komkommer en tomaat maken en misschien nog wel een spelletje doen.

En dan........Smullen maar!


Vrolijke groetjes,
Vivian Dassen



* het moge duidelijk zijn dat dit dieet niet bedoeld is om af te vallen; wel een voedingswijze met bewustwording van de maanfasen, sterrenbeelden en de elementen ;-).



Geen opmerkingen: