dinsdag 7 februari 2017

9-2 Maan in Leeuw: Overheerlijke Pompoensoep met Echt Lekkere Croutons



Om 10.41 ging Maan in Leeuw vandaag. Dat wil zeggen dat je bij het ontbijt nog at als Maan in Kreeft, maar vanaf half elf ongeveer als Maan in Leeuw.


Leeuw is een Vuurteken. Maan in Leeuw staat voor theater, show, feesten. Het kan ook een creatieve periode zijn. De wassende maan periode waar we nu in zitten vergroot dit nog eens. Plannen worden makkelijk omgezet in daden, het handwerken, tekenen en schilderen gaat je makkelijker af. Lekker bewegen laat je energie extra goed door je lichaam stromen. Het is een heerlijke tijd, vooral andere Vuurtekens Ram en Boogschutter zullen zich fijn voelen.


Bij een Vuurteken horen Vruchtgroenten en Fruit. Denk hierbij aan stukken fruit, sapjes en smoothies, komkommer, tomaat, courgette, paprika en ...... Pompoen!


Pompoen is zo ontzettend lekker en veelzijdig. Dit keer maken we een heerlijke romige pompoensoep zonder room, met wel erg lekkere croutons. Eet je mee? We beginnen met de croutons.



Oke nu moet ik je wat vertellen....Het zijn eigenlijk geen croutons; het zijn geroosterde kikkererwten. Geroosterde kikkererwten? Ja hoor, en als ik ze zelf niet geproefd had, zou ik het ook maar moeilijk kunnen geloven, maar ze zijn echt, echt, echt heel erg yummie!
Nodig:
165 gr kikkererwten uit blik (als werkende moeder kies ik voor gezond én makkelijk)
1 el cajunkruiden
1 el paprikapoeder
1/2 tl chilipoeder
1 tl herbamare
Hoe maak je het:
Zet de oven op 200ºC.
Spoel de kikkererwten af onder de kraan in een vergiet of een zeef.
Doe ze in een kom en strooi alle specerijen erover, behalve de herbamare.
Leg ze in 1 laag op een bakplaat en zet in het midden van de oven.
Bak ze goudbruin en krokant in 45 minuten. Wel elke 15 minuten omscheppen. Strooi vlak voor het serveren de herbamare erover.













Het recept voor romige pompoensoep (zonder room ☺) gaat zo:



3/4 pompoen (overmorgen eten we de rest)
een half bakje cherrytomaatjes
3 kleine uien
2 regenboogwortels of gewone wortels
1 rode paprika
een snufje chilipeper
een tl tijm
een tl rozemarijn
2 groentebouillon blokjes
1 liter water
een snufje peterselie
1 el kokosolie, olijfolie of pompoenpittenolie




Zo maak je het:
Snipper de ui en bak hem glazig in de olie.
Snij de pompoen in stukjes van ca. 2x2 cm (als je schil goed wast, kan het met schil, hoor) en voeg deze toe.
Snij de wortels in schijfjes en de paprika in reepjes, en doe deze ook gezellig erbij
Halveer de cherry tomaatjes en voeg ze toe aan dit spektakel
Bak even alles ca 10 minuutjes zacht en voeg de bouillonblokjes, het water en de kruiden toe.
Breng dit aan de kook en laat lekker een half uurtje pruttelen.
En nu komt het: de romige soep zonder room! Zet de staafmixer erin en mix alles fijn. De soep wordt nu vanzelf romig.
Schep in mooie kommetjes (deze rode komen uit een porselein fabriekje in Spanje), strooi er wat peterselie overheen en klaar.

Zaaaaalig!


Maak er een frisse salade bij van komkommer en tomaat. Dat hoeft niet saai te zijn als je de tomaat in schijfjes snijd, en om en om de komkommer in wassende en afnemende maanvormen (zie snijvlak in de foto) er tussen legt...
Smakelijk eten,
groetjes,
Vivian Dassen

Geen opmerkingen: