dinsdag 14 februari 2017

16-2 Maan in Schorpioen: Gevulde Chinese Kool Bladeren



Het is Maan in Schorpioen. Schorpioen is voor de Watertekens wat Ram is voor de Vuurtekens; een energie met scherpe randjes, torenhoge emotionele golven die woest tegen (heilige) huisjes beuken. Maar zoals met alles is er ook een andere zijde.


Maan in Schorpioen-dagen zijn namelijk ook heel geschikt voor zelfonderzoek en innerlijke veranderingen.  Voor diepe esoterische of psychologische studie, maar ook voor confrontaties met onszelf of anderen die tot verandering kunnen leiden.
Sommigen kunnen ervaren dat de grens tussen hemel en aarde minder sterk is dan normaal. Mensen met de Zon in Schorpioen kunnen zich helemaal in hun element voelen op deze dagen, vooral als je bewust bezig bent met diepere levensvragen. Mensen met de Zon in andere watertekens (Kreeft, Vissen), beleven sterkere emotionele dagen dan anders, en kunnen zich wat dat betreft helemaal uitleven.
Zelf ben ik een Vis en op Waterdagen voel ik meer contact met het universum en dat is -voor mij persoonlijk -  een heerlijk gevoel.
De Appelboom - Aandacht voor Kleur
* in Creativiteit * in Spiritualiteit * in Voeding


We komen nu uit de energie van volle maan en gaan langzaam de energie van  afnemende maan in. Bij afnemende maan kun je:
* smudgen (het branden van Salie wierook).
* loslaten wat je niet meer nodig hebt. Denk hierbij aan relaties, spullen, gedachten, overtuigingen.
* wandelen in de natuur, om je zelfonderzoek te vergemakkelijken.
* een kunstwerk maken met verf (doek, muur, wat je maar wilt).
* poetsen (dat gaat een stuk makkelijker op de een of andere manier).


Schorpioen is een waterteken en dat vraagt om Bladgroenten. Vandaag eten we gevulde Chinese koolbladeren. Lekker, verrassend en gezond!
Wat heb je nodig:
1 chinese kool
met bijvoorbeeld;
(zelfgemaakte) ketchup
1000 island dressing
honingmosterd
de rest van de kool in reepjes
verschillende sla soorten
1 zakje worteltjes a la julienne (fijne reepjes) of 2 winterwortel a la Julienne gesneden
1 handvol verse spinazie (hieronder geef ik je een recept van een heerlijke spinazie drank als tussendoortje*)
een stuk feta, in blokjes
tomaten, door de helft gesneden
gekookte vrije uitloop eitjes
komkommer in de lengte gesneden (met een kaasschaaf gaat dat makkelijk)
makreel, zalm of tonijn gekookt en in stukjes
gegrilde garnalen
peulvruchten die je over hebt
een handvol taugé
paprika, in reepjes
avocado (snij de avocado in de lengte in 2-en - let op met de pit - en lepel de helften uit. Gebruik de schil voor je knieën en ellenbogen, en de pit om de rest van de avocado mee te bewaren in de koelkast.)
augurken
gegrilde courgette (met of zonder schil in de lengt snijden en grillen in pan of oven)
of
gegrilde aubergine (schillen, snij de aubergine in de lengte in plakken, inzouten, 15 minuten laten staan, afspoelen, grillen in een pan of in de oven)
en verder:
alles wat je verder maar lekker vind

Hoe maak je dit:
Haal de 2 buitenste bladeren van de kool; die gebruiken we niet.
Haal nu 4 flinke of 8 kleinere bladeren van de kool af en was onder de kraan. Dep droog.
Leg op ieder bord een blad.
Zet alle ingrediënten op tafel als dat kan, en maak anders ergens op een kast een soort buffet.
Laat iedereen zijn of haar blad nu vullen.
Rol de bladeren op.
Lekker happen!


Groetjes,
Vivian Dassen


*spinaziedrank als tussendoortje: Hulk Drink!
1 zak verse spinazie
1 ananas
Doe alles door de slowjuicer of sapcentrifuge.
Dit drankje heeft een felgroene kleur, als de hulk, en zit vol met vitamines en mineralen. De spinazie proef je door de zoete ananas nauwelijks. ;-)





Geen opmerkingen: