woensdag 22 februari 2017

25-2 Maan in Waterman - Groene Spaghetti!



Dit is het laatste recept van deze Parallel Eten aan de Maan voedingswijze. De Maan staat in Waterman, dat is een luchtteken. Het is een goede dag om je kleding en beddengoed te luchten. Scrub je lichaam lekker met een sisal handschoen, zout of een borstel om je afvalstoffen sneller uit je lichaam te krijgen. Klik hier als je er meer over wilt weten.


Morgen is het Nieuwe Maan in Vissen start een nieuwe cyclus. Je hebt nu veel kennis vergaard om op eigen houtje Parallel te Eten (en te leven) aan de Maan; welke tekens van de dierenriem er zijn, hoe ze elkaar opvolgen, welk element de tekens hebben, welke groenten je dan kunt eten en hoe de energie van die dag is.




Rest het mij je te vertellen dat de eerste woensdagochtend van april een bijeenkomst is (locatie Maastricht; achter het Centraal Station) waarbij we praktisch gaan werken met het element Aarde; we maken een vriendschapssteen! Als je wilt kun je meedoen. Een losse bijeenkomst heeft een waarde van € 15. De eerste woensdagochtend van mei, juni en juli maken we elke keer iets voor een ander element; Water (auraspray), Vuur (kandelaar), Lucht (échte wierook). De precieze volgorde wordt nog bekend gemaakt. Als je je opgeeft voor alle 4 de bijeenkomsten, dan is de waarde € 55 voor deze 4 ochtenden. Stuur daarvoor een berichtje via email; de-appelboom@hotmail.nl of via Facebook. Je bent welkom.


En nu....het laatste recept!






Vandaag eten we Groene Spaghetti! Normaal gesproken is spaghetti saus rood van de tomaten die erin zitten. Maar mijn moeder had onlangs een recept op de kop getikt met een lekkere broccoli saus. Toen mijn jongste bij haar de keuken inliep zei ze 'Yak, groene spaghetti...' Toen we eenmaal klaar waren met eten vroeg ze ter vermaak van iedereen: 'Wanneer eten we weer groene spaghetti?'
Nou, vandaag dus!





Wat heb je nodig:
300 gr volkorenspaghetti of speltspaghetti
2 teentjes knoflook
2 groentenbouillonblokjes
600 gr broccoli
50 gr harde kaas zoals Pardano of Parrano, geschaaft
120 gr gemengde rauwe noten, ongezouten Klik hier voor meer informatie over noten.
twee volle handjes verse basilicum
3 el olijfolie of sesamolie*
200 gr cherrytomaatjes in partjes


Hoe maak je dit:
Breng een pan met 2 L water en de bouillonblokjes aan de kook.
Kook de broccoli ca 5 minuten. Haal uit de pan, maar gooi de bouillon niet weg.
Kook de spaghetti zoals op de verpakking.
Doe de broccoli in de blender of keukenmachine en pureer met de knofook en de noten.
Voeg de kaas, basilicum, olie en 150 ml van de bouillon toe.
Pureer tot een smeuige pestosaus.
Verdeel de spaghetti over de borden.
Lepel de broccoli saus erover en versier met de cherrytomaatjes.


Dit is zo ontzettend lekker en meteen zo gezond! Je eet groenten zonder het in de gaten te hebben en dat is voor de kleine rakkers onder ons een uitkomst.


* iets over oliën.
Je kunt niet alle oliën verwarmen. Niet alle oliën bestaan namelijk uit enkelvoudige onverzadigde vetzuren. O jee, ik voel me net een schooljuf op deze manier. Ik zal het daarom simpel houden; er zijn oliën die snel verbranden en die je dus beter voor sausjes en zo kunt gebruiken, en oliën die wél tot 180ºC verhit mogen worden zonder dat er schadelijke stoffen vrij komen. Welke olie kun je nu voor welke situatie kunt gebruiken:


Olien om te verhitten:
Olijfolie (bakken)
Zonnebloemolie (frituren)
Arachideolie, oftewel pindaolie (frituren)
Raapzaadolie/ koolzaadolie (roerbakken)
Kokosolie
 (erg populair. Kokosolie is rijk aan verzadigde vetzuren maar bevat minder calorieën dan andere vetsoorten en is rijk aan laurinezuur wat weerstandverhogend werkt. De olie is heel geschikt om te verhitten; bakken, roerbakken)

Olien om koud te gebruiken:
Sesamolie en andere notenoliën (heerlijk van smaak; in een sausje of dressing)
Sojaolie en maïsolie (sausje of dressing)
Lijnzaadolie (sterke smaak, beperkt houdbaar, sausje of dressing)


Heel veel groetjes, en misschien zie ik wel bij één van de bijeenkomsten of...ooit tot een volgende Parallel Eten aan de Maan!
Vivian

Geen opmerkingen: