dinsdag 31 januari 2017

2-2 Maan in Ram; Pompoentaart!




De maan staat nog in Ram en de vurige energie vraagt om fruit en vruchtgroenten. Eet lekker fruit overdag of maak deze heerlijke gezonde pompoenwafels of pompoenmuffins als ontbijt of lunch. Eet voldoende eiwitten in de vorm van eieren, vis, cottage cheese, halfvolle of volle yoghurt, en als je echt niet zonder kunt; vlees.




Drink veel water - elk uur een glas als het kan. Masseer je hoofd bij de slapen met wat etherische lavendelolie of gebruik de hoofdmassage-spin. Gezichtsverzorging heeft vandaag een zeer goede uitwerking; een lekker maskertje, even relaxen, en een met etherische oliën (bv lavendel) verrijkte creme of olie aanbrengen doet in deze periode wonderen voor je huid.






Op Voedselencyclopedie.nl vond ik een recept van een pompoentaart.
Na een paar gezondere aanpassingen hier en daar, kwam ik tot het volgende recept:

Pompoentaart voor 4 personen:

Voor het deeg:
250 gr volkoren meel
1/2 tl zout
2 el olijfolie + 1 el voor het invetten
1/2 avocado geprakt
150 ml koud water

Voor de vulling:
1 stronk Superfood Broccoli in roosjes of 350 gr
De rest van de pompoen van gister. Eventueel met schil,  in stukjes van max. 2x2 cm. Als je de pompoen wilt schillen, bekijk dan onderstaand filmpje)
75 gr rauwe ongezouten cashewnoten
1 bouillonblokje
1 el kerrie
1 el gedroogde koriander
1/2 el kurkuma

Voor de saus:
200 gr cottage cheese
1 el kerrie
snufje zout

  • Verwarm de oven tot 200  º
  • De ingrediënten voor het deeg goed mengen tot een mooie massa. Wals de bal deeg plat met een deegrol en hiermee de ingevette springvorm van 24 cm mee bekleden (ik had een springvorm van 28 cm gebruikt, maar dat paste nét niet; een springvorm van 24 cm staat  overigens op mijn verlanglijstje). 
  • Het deeg 10-15 minuten in de oven laten staan.
  • Ondertussen de Broccoli roosjes en de Pompoen ongeveer 10 minuutjes koken met het bouillonblokje. De schil wordt zacht en kun je straks gewoon mee opeten. De pompoen mag niet helemaal gaar worden. 
  • Afgieten en de kruiden erdoor roeren. Wees vooral niet te zuinig met de kruiden. Proef aan het mengsel en voeg eventueel nog wat kruiden toe. 
  • Dit bovenstaande kun je bij tijdgebrek de dag ervoor al klaarmaken.
  • Zet de oven (weer) op 200 ºC
  • Breek de nootjes in stukjes of hak ze even in de keukenmachine. Doe de nootjes bij de groenten en giet alles in de springvorm.
  • Klop alle ingrediënten van de saus door elkaar met de garde. Verdeel zo goed mogelijk over het groente-noten mengsel. 
  • Bak 25-30 minuten.
  • Heerlijk met een frisse salade van sinaasappelpartjes, mandarijntjes en verse basilicum.
 Smakelijk eten!
Vivian Dassen

Geen opmerkingen: