donderdag 26 januari 2017

28-1 Superfood Broccoli op deze Nieuwe Maan in Waterman dag



Recept voor Zaterdag 28 januari 2017:


Het is morgen maan in waterman, en ook nog nieuwe maan. Waterman is een luchtteken. Op een Waterman-luchtdag kun je zuinig met vet zijn. Dit wordt in deze periode zeer snel opgenomen in je lichaam.  Ook heeft kiezen voor plantaardige eiwitten, en bloemige groenten eten, zoals bloemkool, broccoli, linzen, peulvruchten, etc een goede uitwerking vandaag.
Zorg goed voor je lymfen door te scrubben, voldoende water en kruidenthee te drinken.


Spiritueel gezien is nieuwe maan een uitstekende tijd om te schrijven in een dagboek, nieuwe doelen te stellen en daarover te mediteren, en een orakelkaartje te trekken om duidelijkheid te krijgen in je zelf.
Sommige mensen gebruiken gewoon een schriftje als Maanboek, anderen maken hele kunstwerken. Doe wat voor jou fijn aanvoelt. Misschien wil je wel helemaal niet schrijven ☺.
Mediteren...tja, voor de een vanzelfsprekend, voor de ander iets heel nieuws. Als je nog nooit gemediteerd hebt, kan het fijn zijn om eerst dit te lezen.


Aangezien het nieuwe maan is, zou een sapjesdag heel goed zijn voor je.
Maar omdat we vandaag pas beginnen met deze voedingswijze lijkt het me verstandiger om iets minder hard van stapel te lopen en te kiezen voor gezonder eten met bloemige groenten, dierlijke eiwitten te vermijden, niet te snoepen, zuinig te zijn met koffie, en alcohol achter wege te laten. Als je echter een Die Hard bent; be my guest en maak de heerlijkste sapjes en smoothies!


Hieronder een heerlijk, eenvoudig, snel-klaarrecept (in 15 minuten! ). Het is een gezond groentegerecht waarmee je je broodnodige voedingsstoffen binnenkrijgt; broccoli bevat bijna alle vitamines, en daarnaast Kalium, Calcium, Fosfor, Magnesium, IJzer en Jodium. En wist je dat Broccoli op nr. 1 staat van de meest gezonde groenten? Helaas is het alleen in de zomermaanden uit de volle grond te verkrijgen. Dan bevat het de meeste vitamines en mineralen. Gelukkig is broccoli het hele jaar door verkrijgbaar uit ons eigen land. De sinaasappel bevat megaveel vitamine C, dus je krijgt een boost voor je afweersysteem. 

Als je meer wilt weten over Superfood Broccoli, klik dan hier.




Nodig:

    800 g broccoli
    1/2 rode peper
    1 teentje knoflook
    2 dl vers geperst sinaasappelsap
    2 theelepel geraspte sinaasappelschil
    2 theelepel (honing) mosterd
    4 theelepels maïzena


Zo maak je het:
  Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  Snijd de knoflook fijn. Voor het snijden van de peper raad ik je aan plastic handschoenen aan te trekken. Snij de peper in hele kleine stukjes.
  Breng het sinaasappelsap met de peper, de knoflook, de geraspte sinaasappelschil en de mosterd aan de kook.
  Roer de maïzena met een lepel water glad en roer dit door het sinaasappelsap.
  Kook de saus al roerend een minuut door.
  Giet de broccoli af en schep het sausje er door.
Tip voor onze jonge eters: verdeel de ingrediënten voor de saus in twee pannetjes en maak 1 sausje met de rode peper voor jezelf en 1 sausje zonder ;-). 


Lekker met een vega burger* en zilverliesrijst.


Maangroetjes,
Vivian


Vegaburgers bevatten veel plantaardige eiwitten en zijn er in alle soorten en maten. Als je dit nog nooit gegeten hebt, is het nu wellicht een mooi moment om deze afdeling te zoeken in de winkel en iets te nemen dat je aanspreekt.

Geen opmerkingen: