dinsdag 24 januari 2017

Nieuwsbrief januari/februari 2017






Nieuwsbrief





Welkom bij de eerste nieuwsbrief van De Appelboom Aandacht voor Kleur. Deze nieuwsbrief gaat over onze voeding en de invloed van de maan.

De maan draait in ongeveer 29 dagen – tegen de klok in - om de aarde. Elke paar dagen komt ze in een nieuwe fase. Zo kennen we de fases Nieuwe maan, Wassende maan, Volle maan en Afnemende maan.

Bij Nieuwe maan is er geen maan zichtbaar. In deze tijd is de energie naar binnengekeerd en is het een goed tijdstip om te bezinnen; wat wil ik en hoe kan ik het aanpakken. Een sapdagje doet nu wonderen voor je lichaam en geest. Bij Wassende maan nemen we op, absorberen we. We vullen tekorten aan, maar komen zelf ook sneller aan in gewicht. In de Volle maanfase is de energie het sterkst en naar buiten toe gericht. We kijken naar wat belangrijk is. Ook in deze tijd is een dagje detox aan te raden. Afnemende maan is een goede periode om los te laten wat we niet meer nodig hebben.  Diëten die we nu beginnen hebben meer succes, alsmede goede voornemens. Zo zijn we weer aangekomen bij Nieuwe maan en is de cirkel rond.

Maar dat is nog niet alles; de energie van de maan staat ook onder invloed van de tekens van de dierenriem en de bijbehorende elementen.






De Vuurtekens zijn Ram, Leeuw en Boogschutter. In deze tijd is het gunstig om fruit te eten en vruchtgroenten, zoals komkommer, tomaat, etc.  Luchttekens zijn Tweeling, Weegschaal, Waterman; men zou nu beter groenten eten als bloemkool, broccoli.  Op dagen dat de maan in de Aardetekens Stier, Maagd, Steenbok staat, kan het beter voor je zijn om wortelgroenten te kiezen, De Watertekens Kreeft, Schorpioen en Vissen zijn het meest geschikt om bladgroenten te eten; sla, koolsoorten.


Bij de eerstvolgende Nieuwe maan op 28 januari kun je deelnemen aan het voor iedereen toegankelijke Maandieet; Parallel Eten aan de Maan. Het heet dieet, maar is niet speciaal bedoeld om af te vallen. Wel om gezonder, en meer in het ritme van de maan te gaan eten.


Een maand lang publiceer ik elke dag een diner dat de volgende dag past bij de maan in het betreffende teken van de dierenriem. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de verkrijgbaarheid van de verse groenten; goed voor milieu en portemonnee.
Het is leuk om een dagboekje bij te houden. Op die manier kun je nagaan wat een bepaalde maanfase met je emoties doet, met je humeur, je voedingspatroon, en in welke voeding je extra veel of juist geen zin hebt .
Er is een speciale facebook pagina waar je je kunt aanmelden. Hier kun je ervaringen kwijt en vragen stellen:
Ik zou het leuk vinden om je daar te ontmoeten. Maan groetjes,  
Vivian Dassen


Geen opmerkingen: