zondag 29 januari 2017

31-1 Maan in Vissen - Winterminestrone met Spruitjes!



Vandaag heerst de maan nog steeds in het teken waterteken Vissen. We blijven dus voorzichtig met het eten van koolhydraten. Dat is zwaar brood, snoep, cake, koekjes, etc. En we houden ons bij de bladgroenten.


Maak jezelf overdag een lekkere salade van bv veldsla met een gekookt eitje, een tomaatje en verse basilicum. Neem baden met zeezout of scrub je voeten en verwen ze daarna met een lekker warm voetenbad. Dit werkt extra helend deze dagen.






Voor vanavond kun je deze heerlijke Winterminestronesoep maken met spruitjes. Spruitjes komen nu uit de volle grond. Ze bevatten dus heel veel vitamines en mineralen en zijn goedkoop in aanschaf.


En ze zijn lekker!




Wat heb je nodig:
2 el olijfolie of kokosolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, klein gehakt
1 klein blik (175 gr) cannellinibonen of limabonen
2 preien in ringen
1 zak spruitjes (tot 500 gr)
1 blik tomatenblokjes (400gr) of 400 gr verse tomaten
750 ml groentebouillon
peper uit de molen
4 el groene pesto, kant en klaar of zelf gemaakt (klik hier en hier voor overheerlijke zelfgemaakte versies).
1/2 ciabatta brood (plat Italiaans stokbrood) om zelf af te bakken (de rest kun je morgen eten bij het ontbijt (klein beetje vochtig maken en eventjes in de oven op 150ºC)


Hoe maak je dit:
Maak de spruitjes schoon en snij in de onderkant met een schilmesje een kruisje +. Mijn oma deed dat altijd en ze zei dat de spruitjes dan gezegend waren. Nu weet ik dat dat is om de spruitjes sneller gaar te laten worden ☺.
Verhit de olie in een soeppan.
Bak hierin de ui, knoflook en prei voor een paar minuten.
Schep de spruitjes erdoor en laat nog een paar minuten bakken.
Voeg de bonen toe, de tomatenblokjes en de groentebouillon.
Breng aan de kook.
Kook maximaal 15 minuten, tot de spruitjes gaar zijn.
Breng op smaak met peper.
Schep de soep in 4 diepe borden en lepel er de pesto over.
Serveer met het knapperige brood.


Smakelijk eten,
Vivian Dassen

Geen opmerkingen: