vrijdag 27 januari 2017

29-1 Maan in Vissen - Chinese Kool met Garnalen





De maancyclus start met nieuwe maan, dat was gisteren. Bij nieuwe maan staat de aarde precies tussen de maan en de zon, waardoor de maan niet te zien is. Vervolgens gaat de cyclus na een paar dagen over naar wassende maan, komt in de energie van de volle maan, en als laatste in afnemende maan. Om dan weer te starten bij nieuwe maan.











Zo'n cyclus duurt ongeveer 29 dagen. 29,5 om precies te zijn. Vroeger, toen we nog leefden in het ritme van de maan, duurde een jaar 12 of 13 volle manen.
Nu we echter de zon als tijdstelling hebben en een jaar precies 12 maanden heeft,  moeten we smokkelen met maanden die niet even lang zijn en met schrikkeljaren.
Ga je mee terug, in het ritme van de maan? Je kunt een begin maken door deel te nemen aan dit Parallel Eten aan de Maan-dieet*.


Elke dag komt er een recept dat aansluit bij de energie van het teken waar de maan die dag in staat. Een goed begin om te gaan werken met de maan, toch?







Vandaag rond 17u gaat Maan in het teken Vissen staan en heerst het element Water. Watertekens heersen over de emoties en het kan zijn - ook als je zelf geen waterteken bent - dat je daar last van hebt. Het kan een verwarrende tijd zijn, met een gevoel alsof je niet echt opschiet. Laat op deze dagen je intuïtie maar werken, en zie hoe geïnspireerd je bent, ondanks het gevoel dat je plannen in de zogenaamde werkelijkheid niet vooruit te branden zijn. Het van je afschrijven kan dan een goed idee zijn. Even in jezelf keren, inzichten opdoen die anders verborgen zouden blijven, ideeën die je deze cyclys wilt gaan uitwerken. Vissen is een teken dat over het algemeen introvert is, dat helpt je mee om je jezelf teven terug te trekken.









Ook is het raadzaam om na te gaan of je een hoog gevoelig persoon, een HSP, bent.


Als de maan in een waterteken staat, zoals Vissen,  hebben we de neiging om vocht vast te houden. Wees daarom voorzichtig met koolhydraten; elke gram koolhydraat houdt 3 gram vocht bij zich. Laat koekjes, cakes, snoep en zwaar brood links liggen. Kies liever voor licht verteerbaar, bv beschuit, volkoren crackers of speltbrood. En drink veel water en lekkere kruidenthee.




Een voetmassage van olijfolie met een druppeltje Lavendelolie of een warm voetenbad  werkt vanavond extra helend.








Bij Waterdagen hoort bladgroenten. In januari is Chinese Kool uit de volle grond verkrijgbaar en zeker een passend voedingsmiddel voor deze dag.






Chinese Kool met Garnalen




Wat heb je nodig voor 4 personen:
ca. 200 gr garnalen
8 sate stokjes
2 el ketjap
2 tl gember
2 tl knoflook
1 el olijfolie
1  chinese kool
4 sneeën speltbrood






Hoe maak je dit:
Snij de gember en knoflook in stukjes. Doe de garnalen in een bakje en voeg de ketjap toe, 1 tl gember en 1 tl knoflook. Laat dit ca. 30 minuten staan in de koelkast.
Haal de buitenste bladeren van de kool af, snij in 4-en, haal het harde witte gedeelte weg en snij de bladeren in dunne reepjes.
Verwarm de olijfolie in de pan.
Voeg de rest van de gember en knoflook toe en wok eventjes.
Doe de chinese kool erbij en wok ca. 10 minuten.
Haal de garnalen uit de koelkast en rijg ze aan de sate stokjes.
Leg ze in een verwarmde grillpan, ca. 8 minuten, af ten toe keren.
Verdeel de chinese kool op een bordje, serveer de garnaalspiesjes erbij met een snee geroosterd speltbrood.




Enjoy!


Vivian Dassen




* Het is geen dieet om af te vallen, maar een voedingswijze waarmee je eet met de energieën van de maan op deze dagen.


Geen opmerkingen: