zaterdag 28 januari 2017

30-1 Maan in Vissen - Prei - Spinazie Omelet




Met Maan in Vissen is het tijd voor romantiek, meditatie of bezig zijn op creatief-intuitief gebied. De energie en atmosfeer is zodanig dat verbinding met het geheel makkelijker is, niet in de laatste plaats door een hogere relatieve luchtvochtigheid (regen) die atmosferische energie met elkaar verbindt.  De aarde voelt bijna doorlaatbaar aan, de hemel trouwens ook. Het luchten van je beddengoed is geen goed idee; het is té vochtig buiten, waardoor het vocht diep in de vezels trekt en er niet meer (zonder wasdroger) uitgaat.


Verwen je zelf door langdurig te baden, in een bad vol etherische oliën (voetenbaden zijn ook heerlijk) of door naar een concert te gaan. Mensen geboren met de Zon in Vissen voelen zich eindelijk begrepen en verbonden met het grotere geheel.


Het is vandaag dus nog Maan in Vissen, dus we blijven bij de bladgroenten. Zware koolhydraten (snoep, cake, koekjes, zwaar brood) proberen we zo veel mogelijk te vermijden, en het is goed om voldoende water te drinken.



Ik vind het altijd erg moeilijk om me aan een recept te houden, ook die van mezelf. Daar kunnen 2 redenen voor zijn:
1. Ik heb niet alle ingrediënten in huis
2. Ik heb iets veel lekkerderders

(Deze keer waren het allebei de redenen ☺)





Wat heb je nodig voor 4 personen voor deze overheerlijke omelet?

een pan ☺ (nog geen 9u en nu al melig hahaha ☺)
wat olijfolie
1 tl herbamare*
2 handjes pijnboompitten**
300 gr (1 zak) verse spinazie (koeling)
1/2 spier prei in ringetjes gesneden (de rest eten we overmorgen)
6 vrije uitloop eieren, geklopt***
40 gr feta in kleine blokjes
4 sneëen speltbrood of lichte crackers






Hoe maak je dit?

Verhit de pan op het vuur.
Doe de olijfolie erin en laat even warm worden.
Lekker de prei erbij en even laten bakken.
Voeg de spinazie in delen toe en roerbak totdat alles is geslonken.
Haal 2/3 van het spinazie mengsel uit de pan en hou warm tussen 2 borden.
Strooi nu de feta bij het spinaziemengsel in de pan en leg de deksel er even op.
Als de feta is gesmolten kunnen de eitjes erbij.
Roer het even voorzichtig door.
Laat 5-7 minuutjes bakken en verdeel in 4 stukken.
Serveer de rest van de spinazie er apart bij en bestrooi met de pijnboompitjes.






Smakelijke groetjes,
Vivian


Mijn man kon zogenaamd geen spinazie vinden...(duh), dus hij maakte het gerecht met boerenkool. Ook was het geen omelet, maar scambled eggs. Hij kan zich dus ook niet aan recepten houden. LOL.


* Herbamare:
Herbamare van A.Vogel is een 100% natuurlijke smaakmaker die zich uitstekend leent voor het op smaak brengen van gerechten. Het bestaat uit zeezout en 14 verschillende verse biologische geteelde groenten, tuinkruiden en specerijen. Verder maken de als kelp bekende zeewieren, Herbamare tot een waardevolle en heerlijk smakende verrijking van de maaltijd.






** Er is iets waarvan ik vind dat je het moet weten over pijnboompitten. Wij hebben een keer pijnboompitten gekocht bij een supergoedkope supermarkt (aldi of lidl of iets in die geest). Deze had ik lekker geroosterd in de pan en gebruikt in de salade die we aten na het zwemmen in een subtropisch zwemparadijs ter ere van de verjaardag van mijn man. Maar goed, we kregen toen een hele vieze bittere smaak in onze mond. Het heeft zeker 10 dagen geduurd voordat dit weg was! Dit waren de chinese pijnboompitten. Niet kopen dus.


Het verschil zit in de punt: de europese pijnboompit is gewoon blank, maar de chinese heeft een donkere punt en de pit is ook ronder. Als het goed is kun je op de verpakking ook de herkomst lezen.


*** Iets over vrije uitloop eitjes...

Hier een uitleg waarom je zou kiezen voor Vrije Uitloop Eieren, in plaats van scharreleieren:
Op elk ei in Europa hoort een code te staan die begint met een cijfer tussen 0 en 3.

In Spanje vind je nog eieren met code 3 in de winkels; dit zijn eitjes van kooikippen ook wel stress-kippen genaamd. Geen lekker idee om een ei te eten van een stress-kip, toch? Deze manier van kippen houden is in Nederland verboden. Maar op markten en in buitenlandse supermarkten worden deze nog wel verkocht.




 
Eitjes met code 2 zijn de zogenaamde scharreleitjes. Deze kippen mogen met z'n negenen op een vierkante meter in superhallen rond 'scharrelen'. Ook dit roept bij mij geen beeld op van een lekker eitje van een gezonde, gelukkige kip. Mijn advies: niet kopen.


Eitjes met code 1 zijn eitjes van de vrije uitloop kippen. Dat zijn dus de kippen die over het erf rennen en vrijheid hebben. Dat ziet er al een stuk gezonder uit, toch?



Als er een 0 op het ei staat, krijgt de kip daarnaast ook nog biologisch voer. Dit zijn mijn favoriete eitjes; je betaald een paar dubbeltjes meer per doos, maar je eet wel een lekker smakelijk eitje van een happy-kip die ook nog goed voer krijgt. En dat proef je! :-)

Geen opmerkingen: