maandag 30 januari 2017

1-2 Maan in Ram: Chili sin Carne met Pompoenpartjes




Het is Maan in Ram vandaag. De energie van dit vuurteken is meedogenloos. Bewegen gaat je vandaag gemakkelijker af. Drink vandaag veel water, vooral omdat het wassende maan is. Maak overdag als tussendoortje lekkere groente- en fruitsappen; vitamines en mineralen worden nu goed opgenomen. Kies als het kan voor rood fruit (vriesvers is prima). Eet overdag 1-2 gekookte eitjes of een stukje vis.
Een hoofdmassage is nu heerlijk en kun je gemakkelijk zelf, met zo'n hoofdmassage-spin.


Met maan in Ram zijn vruchtgroenten heel heilzaam en ook plantaardige en dierlijke eiwitten worden vandaag goed opgenomen.


Deze Chili heb ik gisteren gemaakt en is een dag later nog lekkerder, omdat alle smaken lekker hebben kunnen blenden.
Met alleen verse groenten is dit een heerlijke Chili voor een maaltijd zonder vlees of vis, maar boordevol gezonde plantaardige eiwitten. Ram vraagt om eiwitten.
De groenten die er vandaag bij horen zijn vruchtgroenten, zoals komkommer, courgette, aubergines, tomaten, paprika, enz. Ik koos voor de overheerlijke, veelzijdige pompoen!



Wat heb je nodig voor al dit lekkers:

Voor de pompoenpartjes:
1/4 pompoen van zaadlijsten ontdaan en in partjes (de rest van de pompoen eten we morgen, in een verrassend recept). Een filmpje over het snijden van pompoen staat helemaal onderaan voor je klaar.
Zet de oven op 150ºC en leg de pompoen 45 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat. Dit kun je ook een dag eerder maken als je 's avonds tijdgebrek hebt. Bewaar de afgekoelde pompoen dan in een afsluitbare doos in de koelkast en warm hem de dag erna op in de grillpan of in de oven.

Ondertussen, voor de Chili:

1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, klein gesneden of geperst
1 rode ui, gesnipperd
1 wortel, geschild en in schijfjes
1/2 spier prei (de rest van eergisteren), gewassen en in ringen
3 tomaten, in blokjes
1 blik kikkererwten
1 tl rozemarijn
1 tl tijm
1/2 tl chili poeder
1 tl paprika poeder
1/2 tl kerrie
een snufje zeezout
wat water

Hoe maak je dit:

Fruit de uien in de olijfolie en voeg knoflook, de wortels, de prei en de tomaten toe.
Was de kikkererwten onder de kraan en voeg toe aan het mengsel.
Strooi de kruiden en specerijen eroverheen en roer goed door.
Voeg wat water toe zodat je een lekkere saus krijgt.
Laat dit 15 minuutjes stoven.
Voeg nog eventueel wat water toe voor een smeuïg geheel.
Proef of de Chili nog wat nodig heeft van kruiden of specerijen.
Verdeel over 4 diepe borden, serveer de pompoenparten erbij en...smakelijk!


Voor wie echt niet zonder kan; je kunt natuurlijk gehakt toevoegen. Als je je gezondheid wilt verbeteren kun je er ook voor kiezen om dit weg te laten, of eens rond te kijken op de vegetarische afdeling in de supermarkt, of een natuurvoedingswinkel te bezoeken.


Ik hoor graag van je waar je voor hebt gekozen.





Vivian Dassen







Geen opmerkingen: