Er zijn van die dagen dat
ik op mijn schrijfstoel zit en als dan ook nog niemand thuis is, kan
ik mooi doorwerken. Het resultaat : nog een recept met Couscous. Dit keer
heb ik de smaak zacht gehouden : geschikt voor kinderen !
De aubergine en de spinazie geven je overigens stalen zenuwen...
thankyounature.nl |
300 ml kokend water
1 el olijfolie
250 gr feta
1 ui, gesnipperd
1 grote aubergine, geschild en in schijfjes
zeezout
Nog 3 el olijfolie
1 blik gepelde tomaten (met het sap)
50 gr verse spinazie
20 gr olijven, in plakjes (naar smaak)
tl oregano
Peper en munt naar smaak
En zo maak je het:
Leg de aubergine plakken op een plat bord en bestrooi
flink met zout. Aubergine heeft namelijk een bittere smaak die we er eerst
uithalen voor de kleinste eters onder ons. Laat dit 10-12 minuten staan.
Maak ondertussen de couscous in een pan door er kokend
water over heen te gieten. Even roeren, 3 minuten laten staan. Weer even
roeren, 3 minuten laten staan. Voeg nu de olijfolie toe en laat nog 5 minuten
staan Klaar!
Spoel de plakken aubergine af onder de koude kraan en
dep droog met keukenpapier. Snij de plakken in blokjes.
Verhit nu de 3 el olijfolie in een grote koekenpan en
bak hierin de ui en aubergine, ongeveer 3 minuten. Voeg het blik gepelde
tomaten met vocht toe en laat ongeveer 10 minuten stoven. Voeg tijdens de
laatste 3 minuten de spinazie toe. Breng op smaak met peper en munt. Voeg ook
de oregano en - als je dat wilt - de olijven toe.
Doe de couscous in een mooie schaal. Maak een lepel
nat onder de kraan en druk met de bolle kant van de lepel de couscous aan,
zodat er een mooi vlak oppervlak ontstaat. Schenk de aubergine-spinazie saus erover maar zoveel
mogelijk aan de rand; laat het midden vrij. Verkruimel de feta over de saus.
Heerlijk met een komkommersalade met munt.
Smakelijk eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten