zaterdag 23 maart 2013

Couscous met Aubergine-Spinaziesaus en Feta


Er zijn van die dagen dat ik op mijn schrijfstoel zit en als dan ook nog niemand thuis is, kan ik mooi doorwerken. Het resultaat : nog een recept met Couscous. Dit keer heb ik de smaak zacht gehouden : geschikt voor kinderen !
 
De aubergine en de spinazie geven je overigens stalen zenuwen...
                  
thankyounature.nl
 
Dit heb je nodig:

 
300 gr couscous

300 ml kokend water

1 el olijfolie

250 gr feta

1 ui, gesnipperd

1 grote aubergine, geschild en in schijfjes

zeezout

Nog 3 el olijfolie

1 blik gepelde tomaten (met het sap)

50 gr verse spinazie

20 gr olijven, in plakjes (naar smaak)

tl oregano

Peper en munt naar smaak

 

En zo maak je het:

Leg de aubergine plakken op een plat bord en bestrooi flink met zout. Aubergine heeft namelijk een bittere smaak die we er eerst uithalen voor de kleinste eters onder ons. Laat dit 10-12 minuten staan.

Maak ondertussen de couscous in een pan door er kokend water over heen te gieten. Even roeren, 3 minuten laten staan. Weer even roeren, 3 minuten laten staan. Voeg nu de olijfolie toe en laat nog 5 minuten staan Klaar!

Spoel de plakken aubergine af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Snij de plakken in blokjes.

Verhit nu de 3 el olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en aubergine, ongeveer 3 minuten. Voeg het blik gepelde tomaten met vocht toe en laat ongeveer 10 minuten stoven. Voeg tijdens de laatste 3 minuten de spinazie toe. Breng op smaak met peper en munt. Voeg ook de oregano en - als je dat wilt - de olijven toe.

Doe de couscous in een mooie schaal. Maak een lepel nat onder de kraan en druk met de bolle kant van de lepel de couscous aan, zodat er een mooi vlak oppervlak ontstaat. Schenk de aubergine-spinazie saus erover maar zoveel mogelijk aan de rand; laat het midden vrij. Verkruimel de feta over de saus.

Heerlijk met een komkommersalade met munt.

Smakelijk eten!

 


 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: