maandag 11 maart 2013

Hartige Taart met Feta en Spinazie

In maart zijn de Granen uitgeroepen tot Superfood van de Maand bij De Appelboom. Granen zijn zo veelzijdig dat we, naast het blog over Volkoren Brood van vorige week, ook aandacht gaan besteden aan andere granen, bv Spelt. Maar nu eerst een heerlijk - uiteraard vegetarisch - recept van een Hartige Taart van Spinazie met Feta en....volkoren brood!


 
Dit heb je nodig:
6-8 sneden volkoren brood
2 el olijfolie
1 ui, gesneden
4 eieren, vrije uitloop als het even kan
1 teentje knoflook, geperst
2 zakken verse spinazie
1 bakje cherrytomaatjes

1/2 tl komijn
150 gr feta, in kleine blokjes
1 ovenschaal

Zo maak je het:

Bedek de bodem en zijkanten van een ovenschaal met de sneden brood en druk goed aan.
Bak de uien in een grote pan (in verband met de spinazie) totdat ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Bak de knoflook nog 1 minuut mee. Voeg dan in delen de spinazie toe. Je zult merken dat de spinazie behoorlijk slinkt en je die twee zakken echt nodig hebt.  Voeg tomaatjes, komijn en zout en peper toe en bak totdat de spinazie goed is en geen vocht meer in de pan zit. Laat het spinazie-mengsel 5 minuten afkoelen.
Kluts ondertussen de eieren in een grote kom.

Doe het spinazie-mengsel in de ovenschaal. Verdeel de feta erover. Giet het eierenmengsel erbij.
Bak de taart 25 minuten op 200 graden, totdat het ei helemaal gestold is.
Laat 5 minuten staan voordat je het aansnijdt.


Heerlijke met een frisse salade.



Aangepast van: eten-en-drinken.infonu.nl


Geen opmerkingen: