vrijdag 1 maart 2013

Wat is Superfood?

Regelmatig krijg ik de vraag: wat is Superfood nu eigenlijk. Daar gaan we het vandaag over hebben.

Wat is Superfood?                              

Superfoods zijn 100% natuurlijke voedingsmiddelen die ontzettend goed voor de gezondheid zijn en die echt aan te raden zijn om je altijd gezond, fit en vitaal te voelen.

Het zijn de beste voedingsmiddelen die je maar kunt eten. 
Ze bevatten veel vitamines en mineralen en nuttige voedingsstoffen en zijn altijd onbewerkt. Ze zijn heilzaam voor je lichaam en zorgen ervoor dat je je optimaal gezond voelt, optimaal gezond eet en er optimaal gezond uit ziet!



 
 
Maar...sommige Superfoods komen niet voor in de Schijf van Vijf!

Nee, dat klopt. Superfoods als noten en lijnzaad komen niet voor in de Schijf van Vijf van het voedingscentrum. Maar toch zijn het Superfoods. Hoe kan dat nou? Dat kan omdat deze superfoods te veel vet bevatten om in de Schijf van Vijf als gezond te worden aangemerkt. Maar omdat deze voedingsmiddelen zo veel andere eigenschappen hebben die ontzettend goed voor ons zijn, horen ze toch tot de Superfoods. Superfoods hebben dus niets te maken met de Schijf van Vijf, maar zijn gewoon hele gezonde voedingsmiddelen.



Superfoods zijn o.a.:

Haver(mout), Granen, Lijnzaad, Bosbessen, Wilde zalm, Sinaasappelen,   Spinazie, Soja en Tofu, Noten, Yoghurt, Peulvruchten, Kip en Kalkoen,  Pompoen, Groene thee, Broccoli en Tomaten. En appel!

Zorg dat je elke dag minstens één van deze voedingsmiddelen op het menu hebt staan voor een goede gezondheid.



De volgende Superfoods hebben we behandeld tot nu toe:

Superfood havermout
Superfood sinaasappels
Superfood peulvruchten
Superfood broccoli
Superfood appel



;-)




 

Geen opmerkingen: