zaterdag 14 februari 2015

Cake Turquoise oftwel Turkse Cake...

Als je naar een Turkse winkel gaat, zie je vaak van dat Turkse gebak liggen. Het ziet er allemaal heel erg lekker uit en dat is het ook, maar ...mierzoet! Zo heb je Baklava, een heel zoet gebak met honing en walnoten,  maar ook allerlei zoete cakes.
Deze Turkse cake is een recept van een 'gewone' gezondere cake, maar dan met Turkse specerijen die het zo'n speciale smaak geven, in plaats van koekkruiden.
Heerlijk gezond, vetvrij en bijna suikervrij, en lekker anders! Ideaal voor als je kennis wilt maken met het Turkse gebak, maar wel gezond wilt snoepen.

kardemom
koriander

gedroogde munt


Dit heb je nodig:

250 gr. volkoren bloem
1 1/2 el bakpoeder
mespunt van iedere specerij:  zwarte peper, gedroogde koriander, kruidnagel, nootmuskaat, kardemom, kaneelpoeder
1 tl. gedroogde munt
200 ml (soja)melk
60 gr geconfijte dadels, klein gesneden
60 gr gedroogde abrikozen, klein gesneden
3 el appelstroop of vijgensiroop

Zo maak je het:

Zet de oven op 175 ºC
Meng de melen en poeders door elkaar in een kom.
Kneus en plet alle specerijen in een vijzel.
Giet de melk, lepel de stroop of siroop en doe het gedroogde fruit in een blender, en blend totdat alles is gemend.
Voeg het sojamelkmengsel bij het droge mengsel en roer goed doorelkaar.
Bekleed een bakblik met papier en giet het deeg erin.
Zet 45 minuten in de oven.
Na ca. 30 minuten begint je huis al heerlijk te ruiken! En dan.....lekker gezonder snoepen!

Bir nedeni de bu
(de lekkere geur is al de helft van de lol)

Gezondere groetjes,
Aandacht voor Voeding-De Appelboom
Vivian Dassen

Geen opmerkingen: