woensdag 25 februari 2015

Overheerlijke 50 Shades of Grey Bosbessen Muffins


De film 50 Shades of Grey draait nu ongeveer twee weken in de bioscoop en het is een kaskraker. Ook ik ben geweest en het is grappig om te zien hoeveel verschillende mensen hierheen gaan; mensen die de boeken hebben lezen, of die alleen de film willen zien, of ze zijn gewoon nieuwsgierig. Koppeltjes, alleenstaanden, groepjes, je komt het er allemaal tegen.  

Ik heb de boeken gelezen en was erg nieuwsgierig naar hoe ze dat allemaal gefilmd zouden hebben, zonder er een pornofilm van te maken. En ik kan zeggen: het is prachtig in beeld gebracht, er is niks ordinairs aan, en er is goed acteerwerk verricht.

Wat mij vooral opvalt in de boeken was dat Christian het belangrijk vind dat Anastacia gezond eet. In de film wordt daar iets minder de nadruk opgelegd. Maar als je goed hebt opgelet; na de fotoshoot neemt Christian Ana mee naar een eetcafeetje en daar besteld hij een bosbessen muffin voor haar.

Hieronder, het recept van gezondere, maar overheerlijke Bosbessen muffins die je zonder schuldgevoelens kunt opsmikkelen! Nou ja, eentje dan. :-)



Wat heb je nodig:

130 gr volkoren bloem
30 gr havermout
1 tl bakpoeder
1 tl koekkruiden
1/2 tl natriumbicorbonaat of nog wat extra bakpoeder
snufje zout
15 gr bruine suiker
1 gr stevia
1/2 banaan
50 gr appelmoes
1/2 - 1 el agavesiroop (of maple syrop oftewel Ahornsiroop)
125 gr bosbessen, vers of uit de vrieskast in de supermarkt
eventueel een paar el sojamelk

En zo maak je ze:

Zet de oven op 175 ºC.
Meng de bloem met de havermout, de bakpoeder, koekkruiden, zout en bruine suiker in een kom. Doe de banaan, de appelmoes, de agavesiroop en de helft van de bosbessen in de blender en blend tot het één geheel is.
Voeg het bosbessenmengsel bij de droge ingredienten en meng goed. Als het te droog is, kun je een beetje sojamelk toevoegen, maar zorg er absoluut voor dat het niet te nat wordt!
Verdeel het deeg over 6-8 muffinvormpjes en verdeel de rest van de bosbessen over de muffins door ze er gewoonweg in te steken.
20-25 minuutjes in de oven en je hebt heerlijke, gezondere Mr. Grey muffins! 

Voor 6 tot 8 muffins.

Laters, baby!
 

Geen opmerkingen: